Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας

Από τότε που έγινε ένας από τους πρώτους προορισμούς του κόσμου που άνοιξε για τον τουρισμό, το Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει προαχθεί ως το ιδανικό σημείο διακοπών για την πανδημία. Δεν μπορεί να αντέξει άλλο, αναφέρουν αναλυτές, καθώς ο ιός κλονίζει τα θεμέλια της οικονομίας της πόλης-κράτους.

Με τα πολυτελή εμπορικά κέντρα, τις ελεύθερες κατασκευές και τις λεγεώνες αλλοδαπών εργαζομένων, το Ντουμπάι κατασκευάστηκε βάσει της υπόσχεσης της παγκοσμιοποίησης, η οποία προέρχεται κυρίως από τους τομείς της αεροπορίας, της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου που όλα χτυπήθηκαν σκληρά από τον ιό. Τώρα η πραγματικότητα φτάνει στο μεγάλο ονειρεμένο εμιράτο. Με την τουριστική περίοδο αιχμής σε πλήρη εξέλιξη, οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό αυξάνονται σε πρωτοφανή ύψη. Τα κρούσματα έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, αναγκάζοντας τη Βρετανία να κλείσει το ταξιδιωτικό της διάδρομο με το Ντουμπάι την προηγούμενη βδομάδα. Ωστόσο μπροστά στην αύξηση της οικονομικής κρίσης το Ντουμπάι δεν λέει να μπει σε κλείδωμα.

Αν και οι περισσότερες χώρες απαγόρευσαν τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των φόβων για την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή του ιού που βρέθηκε εκεί, το Ντουμπάι, στο οποίο κατοικούν περίπου 240.000 Βρετανοί απόδημοι, κράτησε τις πόρτες του ανοιχτές για τις διακοπές. Τα Εμιράτα πετούσαν 5 καθημερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Ωστόσο, πέρα από τις καθημερινές λοιμώξεις, τα στοιχεία είναι ελάχιστα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν δημοσιοποιούν πληροφορίες σχετικά με συμπλέγματα ασθενειών ή νοσηλείες. Εν μέσω εκστρατείας εξετάσεων, η χώρα έχει αναφέρει περισσότερες από 256.000 περιπτώσεις και 751 θανάτους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here