Κορωνοϊός: Πέθανε από covid-19 ο Υπουργός Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε

Ο Moyo απέκτησε διεθνή φήμη ως στρατηγός του στρατού, γινόμενος εκπρόσωπος του πραξικοπήματος του 2017 που ανέτρεψε τον επί μακρόν πρόεδρο Robert Mugabe, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Emmerson Mnangagwa. Ο Moyo είναι ο τρίτος υπουργός που ενέδωσε στο COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες. Η Ellen Gwaradzimba, απεβίωσε την προηγούμενη βδομάδα, και ο υπουργός Γεωργίας, Perrance Shiri, απεβίωσε από την ασθένεια τον Ιούλιο. Οι λοιμώξεις και οι θάνατοι από κορωνοϊό αυξάνονται στη Ζιμπάμπουε, με περισσότερες από 16.000 νέες μολύνσεις και 505 θανάτους τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με το Johns Hopkins.

Γεννημένος το 1960, ο πρώην στρατηγός του στρατού απέκτησε διεθνή υπεροχή το 2017, όταν ανακοίνωσε τη στρατιωτική κατάληψη που απομάκρυνε τον επί μακρόν πρόεδρο Robert Mugabe από την εξουσία. Ο 61χρονος Moyo φέρεται να λάμβανε εβδομαδιαία θεραπεία για νεφρική νόσο τη στιγμή του θανάτου του. Η Ζιμπάμπουε έχει καταγράψει αύξηση στις περιπτώσεις Covid-19 από την εορταστική περίοδο. Η αύξηση των μολύνσεων αποδίδεται σε ανθρώπους που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Η Νότια Αφρική έχει βιώσει ραγδαία αύξηση στις περιπτώσεις μετά την ανίχνευση νέας, ταχέως επεκτεινόμενης παραλλαγής του ιού στη χώρα το Νοέμβριο.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων στην Αφρική – πάνω από 1,3 εκατομμύρια – και τους περισσότερους θανάτους – πάνω από 38.000. Στο γειτονικό Μαλάουι, ο Πρόεδρος Lazarus Chakwera έχει αναλάβει την προσωπική ευθύνη για την πρόσφατη αύξηση των υποθέσεων Covid-19 στη χώρα. Υπήρξε μια “συλλογική αίσθηση χαλάρωσης όσον αφορά την τήρηση των μέτρων πρόληψης του Covid-19 μεταξύ πολλών κατοίκων του Μαλάουι, συμπεριλαμβανομένου εμού”, είπε την περασμένη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here