Νοσοκομείο Πάτρα: Άμεση παρέμβαση του Διοικητή για το “συμμάζεμα” της διασποράς του κορωνοϊού

Νοσοκομείο Πάτρα: Την παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη προκάλεσαν οι καταγγελίες για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας”. Καθώς η διασπορά προκλήθηκε από συνοδό ασθενούς, ο κ. Καρβέλης τόνισε κατηγορηματικά μετά από πολύωρη σύσκεψη με τον αναπληρωτή διοικητή, ότι δεν θα ξαναμπεί συνοδός στο νοσοκομείο χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test.

Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης το βράδυ της Τρίτης μετά τις καταγγελίες για ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων, κατέληξαν ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση ο ιός μεταδόθηκε από συνοδό ασθενούς. Έτσι, ελήφθησαν αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί άμεσα η συρροή περιστατικών στο νοσοκομείο, στο οποίο νόσησαν 4 ασθενείς, 4 συνοδοί ασθενών και ένας γιατρός.

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της Α Παθολογικής ώστε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνει rapid τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους συνοδούς που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα, διέθεσε στο νοσοκομείο ακόμη 2.000 rapid τεστ, τονίζοντας ότι έλεγχοι θα γίνουν σε όλο το προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, τα rapid test που έγιναν στους συνοδούς που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στους θαλάμους, βγήκαν όλα αρνητικά.

«Οι εντολές μας είναι ξεκάθαρες. Δεν επιτρέπουμε την παρουσία συνοδού στα δωμάτια. Όμως, είπαμε να κάνουμε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις σε ασθενείς που χρήζουν φροντίδας από συνοδούς. Όμως, δεν θα μπαίνει κανένας συνοδός χωρίς να έχει κάνει πρώτα rapid test, όπως επίσης, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και τα μέτρα προστασίας και από το προσωπικό του νοσοκομείου», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ήδη έχει δώσει εντολή να βρίσκεται σε ετοιμότητα και η Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, εάν χρειαστεί να νοσηλεύει νέους ασθενείς.

«Είμαστε βέβαιοι, ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε περίπου δύο ημέρες θα έχει «κλείσει» το θέμα της διασποράς του ιού», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here