Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές

Η ζωή ως ένα single προσφέρει πολλά οφέλη, όπως το να είσαι ελεύθερος να ακολουθείς τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, να μαθαίνεις πώς να απολαμβάνεις τη δική σου εταιρεία και να εκτιμάς τις ήσυχες στιγμές μοναξιάς. Ωστόσο, εάν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε τη ζωή σας με κάποιον και θέλετε να δημιουργήσετε μια διαρκή, αξιόλογη σχέση, η ζωή ως ελεύθερη μπορεί να φαίνεται απογοητευτική.

Το πρώτο βήμα για να βρεις αγάπη είναι να επανεξετάσεις κάποιες από τις παρανοήσεις για τα ραντεβού και τις σχέσεις που μπορεί να σε εμποδίζουν να βρεις μόνιμη αγάπη. Μπορώ να είμαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος μόνο αν έχω σχέση ή  είναι καλύτερα να έχεις μια κακή σχέση παρά να μην έχεις σχέση. Αν και υπάρχουν οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την ύπαρξη μιας σταθερής σχέσης, πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι το ίδιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι χωρίς να είναι μέρος ενός ζευγαριού. Παρά το στίγμα σε κάποιους κοινωνικούς κύκλους που συνοδεύει το να είσαι ελεύθερος, είναι σημαντικό να μην μπεις σε μια σχέση απλά για να “ταιριάξεις”. Το να είσαι μόνος και μοναχικός δεν είναι το ίδιο πράγμα. Και τίποτα δεν είναι τόσο ανθυγιεινό και απογοητευτικό όσο το να είσαι σε κακή σχέση.

Αν δεν αισθάνομαι μια άμεση έλξη για κάποιον, δεν είναι μια σχέση που αξίζει να επιδιώξουμε. Αυτός είναι ένας σημαντικός μύθος που πρέπει να καταρριφθεί, ειδικά αν έχετε ιστορικό στις  ακατάλληλες επιλογές. Η άμεση σεξουαλική έλξη και η διαρκής αγάπη δεν συμβαδίζουν απαραίτητα. Τα συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν και να βαθύνουν με την πάροδο του χρόνου, και οι φίλοι μερικές φορές γίνονται εραστές- αν δώσεις σε αυτές τις σχέσεις την ευκαιρία να αναπτυχθούν. Οι γυναίκες έχουν διαφορετικά συναισθήματα από τους άνδρες. Οι γυναίκες και οι άνδρες αισθάνονται παρόμοια πράγματα, αλλά μερικές φορές εκφράζουν τα συναισθήματά τους διαφορετικά, συχνά σύμφωνα με τις συμβάσεις της κοινωνίας. Αλλά βιώνουν τα ίδια βασικά συναισθήματα όπως θλίψη, θυμό, φόβο και χαρά.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here