Θεμιστοκλέους: Από αύριο εμβολιάζονται οι από 80 έως 84 χρονών

Ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιασμών στη νησιωτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία συμμετείχαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχος Αρίστος Περρής. 

Όπως δήλωσε ο κύριος Θεμιστοκλέους, “123.077 εμβολιασμοί έχουν γίνει συνολικά φτάνοντας στο 1,13 τοις εκατό του πληθυσμού, ενώ χτες χτυπήσαμε το ημερήσιο ρεκόρ με 15.290 εμβολιασμούς. Έχουν προγραμματιστεί 400 χιλ. ραντεβού και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησαν και τα εμβολιαστικά κέντρα στις δημόσιες υποδομές υγείας. Από αύριο θα ανοίξουν τα ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με την προτεραιοποίηση από 80 έως 84 ετών. Οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν τα ραντεβού 72 πριν και αν δεν προσέλθουν αναπληρώνουν έναν μήνα αργότερα. Αυτό δεν γίνεται για να τιμωρήσουμε αλλά στην προσπάθεια μείωσης χαμένων δόσεων. Το εμβόλιο είναι πολύ δύσκολο στη διαχείριση του”.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here