Κικίλιας: Δεν έχουμε την ραγδαία αύξηση που φοβόμασταν – 5.881 συνολικά τα κρούσματα στη χώρα

«Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε χαμηλή θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ αλλά για εμάς  κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Στα 480 ημερησίως κυμαίνεται ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με τις ηλικίες που πλήττονται περισσότεροι να είναι από τα 46 μέχρι τα 64 έτη, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η τήρηση των μέτρων παραμένει μονόδρομος και είπε ότι η επιβάρυνση των ΜΕΘ έχει περιοριστεί, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη τα περίπου μισά κρεβάτια ΜΕΘ covid είναι πλέον κενά.

Ο υπουργός Υγείας συγκεκριμένα ότι η διαθεσιμότητα των κενών ΜΕΘ στη χώρα είναι πάνω από 50% τονίζοντας ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 2.404 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία.

«Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε χαμηλή θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ αλλά για εμάς κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας στη συνέχεια τόνισε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της κρίσης που δημιούργησε ο κορονοϊός «Είμαι περήφανος που φτάσαμε στην αρχή του τέλους αυτής της κρίσης. Ο κόσμος μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων έδειξε ωριμότητα υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Δεν έχουμε την ραγδαία αύξηση που φοβόμασταν, ανοίγουμε σταδιακά κάποιες δραστηριότητες και συνεχίζουμε να τηρούμε τα μετρά. Η προσπάθεια των πολιτών πρέπει να επιβραβεύεται».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here