Κορονοϊός – Πορτογαλία: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων από τα τέλη Φεβρουαρίου

Δύσκολες ώρες για την Πορτογαλία, η οποία πλήττεται από την πανδημία

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 1.350 το τελευταίο 24ωρο, η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής αρχής Υγείας DGS σήμερα.

Με τα νέα κρούσματα, ο αριθμός των μολύνσεων στην Πορτογαλία ανέρχεται πλέον σε 860.365.

Έξι θάνατοι καταγράφθηκαν σήμερα, με το σύνολο των θανάτων να βρίσκεται πλέον στους 17.055, από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, τόσο σε κλινικές όσο και σε ΜΕΘ, αυξήθηκε επίσης ελαφρά.

Η αύξηση των μολύνσεων καταγράφεται λιγότερο από έναν μήνα αφότου η Πορτογαλία άνοιξε για τους επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, έχοντας αρχίσει να χαλαρώνει τους αυστηρούς περιορισμούς στα μέσα Μαρτίου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις ήδη επαναλειτουργούν.

Σήμερα, η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει, επίσης, σε Αμερικανούς επισκέπτες, με αρνητικό τεστ κορονοϊού να εισέλθουν στη χώρα.

Η κυβέρνηση δέχθηκε πυρά, επειδή επέτρεψε δύο μεγάλες συγκεντρώσεις φιλάθλων ποδοσφαίρου να λάβουν χώρα τον περασμένο μήνα.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται στις παραλίες και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα 2,3 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενάντια του νέου κορονοϊού.

Περίπου το 69% των νέων κρουσμάτων σήμερα καταγράφηκαν εντός και στα περίχωρα της πρωτεύουσας Λισαβόνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ