Ελαιόλαδο: Τα 4 οφέλη που έχει για το πρόσωπό σας

Μερικά από τα πιθανά οφέλη του ελαιόλαδου για το δέρμα περιλαμβάνουν:

  1. Αντιοξειδωτικά

Το ελαιόλαδο δρα ως αντιοξειδωτικό, το οποίο είναι μια ουσία που αποτρέπει την οξείδωση. Η οξείδωση είναι μια διαδικασία που μπορεί να παράγει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που μπορούν ενδεχομένως να βλάψουν τα κύτταρα και μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη καρκίνου.

Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση. Επίσης, μία έρευνα δείχνει ότι η τοποθέτηση ελαιόλαδου στο δέρμα μετά από έκθεση στον ήλιο μπορεί να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα.

  1. Περιεκτικότητα σε βιταμίνες

Το ελαιόλαδο περιέχει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K. Ορισμένες από αυτές τις βιταμίνες μπορεί να είναι ευεργετικές για το δέρμα.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει έλαιο βιταμίνης Ε τοπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας για τη θεραπεία μιας ποικιλίας δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης και του εκζέματος.

  1. Αντιβακτηριακές ιδιότητες

Έχει αποδειχθεί ότι το ελαιόλαδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγες μελέτες σχετικά με την ικανότητα του ελαιολάδου να ελέγχει τα βακτήρια στο δέρμα.

Μια μελέτη εξέτασε τις επιπτώσεις της χρήσης ελαιόλαδου και ελαίου καρύδας στα βακτήρια Staphylococcus aureus στο δέρμα. Τα αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι και τα δύο έλαια παρουσίασαν αντιβακτηριακές ιδιότητες, αλλά το παρθένο έλαιο καρύδας ήταν πιο αποτελεσματικό στην εξάλειψη των βακτηρίων.

Ωστόσο, το ελαιόλαδο μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων του δέρματος. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την επούλωση σε άτομα με έλκη στα πόδια που προκαλούνται από διαβήτη τύπου 2.

  1. Ενυδάτωση

Το ελαιόλαδο είναι ένα δημοφιλές φυσικό ενυδατικό που χρησιμοποιείται συχνά για να μαλακώσει τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά. Ωστόσο, υπάρχει πολύ λίγη έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here