Διαχείριση χρόνου: Τρόποι για να βελτιώσεις τη σχέση σου με το χρόνο

Ο καθένας έχει διαφορετικές δεξιότητες και ικανότητες, ωστόσο όλοι μας έχουμε τον ίδιο ακριβώς αριθμό ωρών μέσα στην ημέρα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο χρόνος ονομάστηκε «ο απόλυτος ισοσταθμιστής».

Επομένως, εάν θέλετε πραγματικά να προχωρήσετε, η εστίαση στις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης χρόνου θα είναι ένα σημαντικό skill.

Υπάρχουν διάφορα tips διαχείρισης του χρόνου. Αλλά δε με ενδιαφέρει ένα συγκεκριμένο σύστημα – όλοι είναι μοναδικοί και χρειάζονται κάτι διαφορετικό. Αντ’ αυτού, προσφέρεται παρακάτω η ερμηνεία για το τι προτείνει η έρευνα κοινωνικών επιστημών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πρώτα τον τελικό στόχο της διαχείρισης του χρόνου. Τα μετα-αναλυτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο αντίκτυπος της διαχείρισης του χρόνου στην απόδοση είναι στην καλύτερη περίπτωση αδύναμος. Γιατί; Επειδή η διαχείριση του χρόνου σχετίζεται στενά με μια σειρά δεικτών ευεξίας όπως το άγχος, η ικανοποίηση από την εργασία και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η διαχείριση του χρόνου μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε παραγωγικοί χωρίς περιττή πίεση.

Το φιλτράρισμα έρχεται πρώτο

Κατά ειρωνικό τρόπο, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε σε σχέση με τη διαχείριση του χρόνου δεν έχει καμία σχέση με τη διαχείριση του χρόνου σας. Ανεξάρτητα από το πόσο εκπληκτικό είναι το σύστημα διαχείρισης του χρόνου σας ή πόσο πειθαρχημένοι είστε, εάν θέσετε πάρα πολλά πράγματα ως προτεραιότητα, δε θα έχετε ποτέ αρκετό χρόνο για να κάνετε αυτά στο πίσω μέρος. Γι’ αυτό το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να φιλτράρετε ό, τι δε θα τοποθετήσετε στη λίστα εργασιών ή το ημερολόγιό σας.

Ρωτήστε για λεπτομέρειες

Ποτέ μη δεσμεύεστε για μια εργασία ή μια συνεργασία. Πρώτα θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα. Πόσο χρόνο θα πάρει; Υπάρχει σταθερή ημερομηνία λήξης ή παραδοτέο ή πρόκειται για μόνιμη συνεργασία; Αν σκεφτείτε αυτές τις ερωτήσεις, θα διασφαλίσετε ότι πρόκειται για μια αξιόλογη επένδυση του χρόνου σας.

Πείτε όχι

Αξιολογήστε εάν οι πρωτοβουλίες ευθυγραμμίζονται με τους στόχους σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι, δημιουργήστε ένα στοιχείο ημερολογίου για μεταγενέστερη ημερομηνία για εκ νέου αξιολόγηση. Εάν η εργασία ή το γεγονός περιλαμβάνει άλλους, να είστε ειλικρινείς.

Διαθεσιμότητα

Να είστε διαφανείς με τους άλλους σχετικά με το χρόνο που διαθέτετε και το χρόνο που είστε διατεθειμένοι να δεσμεύσετε. Επίσης, προσπαθήστε να ανακαλύψετε εάν είστε ευθυγραμμισμένοι με το ρυθμό εργασίας. Έχετε την ίδια αίσθηση επείγοντος; Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε check in;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here