Μανωλόπουλος για εμβόλιο AstraZeneca: η Επιτροπή μπέρδεψε τον κόσμο


Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη νέα οδηγία για το εμβόλιο της AstraZeneca

Για την αλλαγή της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφορικά με το σκεύασμα της AstraZeneca μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Όπως είπε, η Επιτροπή μπέρδεψε τον κόσμο, ενώ σημείωσε ότι δεν αρκούν τα στατιστικά στοιχεία για να πάρουμε αποφάσεις. Θα έπρεπε η Επιτροπή να κατευθύνει τον κάθε πολίτη στο εμβόλιο που του ταιριάζει, αναλόγως της ηλικίας, του φύλου κτλπρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί ένας πολίτης, που εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του σκευάσματος της AstraZeneca, να κάνει τη δεύτερη δόση άλλου σκευάσματος, ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος απάντησε ότι επιστημονικά μπορεί να γίνει, καθώς δεν προκύπτει κάτι δυσάρεστο.

Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει κάποιος, σύμφωνα με την εμπειρία και την όποια γνώση υπάρχει. Δεν αντενδείκνυται αλλά καλό είναι να κάνει το ίδιο” είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι όποιος δεν είχε συμπτώματα μετά την πρώτη δόση, καλό θα είναι να κάνει και τη δεύτερη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ