Λονδίνο Κορωνοϊός: Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία

Τα περισσότερα από τα καθίσματα στα μονοθέσια λεωφορεία έχουν αφαιρεθεί έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ασθενείς, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει την έντονη πίεση στα νοσοκομεία και την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου. Η εταιρεία λεωφορείων, η οποία είναι ιδιοκτήτρια των οχημάτων, τα δάνεισε στο NHS στην πρωτεύουσα για να βοηθήσει στη μεταφορά ασθενών, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Nightingale που άνοιξε ξανά.

Θα στελεχωθούν από γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στο NHS, ειδικά στην εντατική, καθώς επίσης εθελοντές από το φιλανθρωπικό ίδρυμα πρώτων βοηθειών του Αγ. Ιωάννη. Το Go-Go-Ahead παρέχει επίσης 4 οδηγούς για τα οχήματα, οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε ζωτικός ιατρικός εξοπλισμός –συμπεριλαμβανομένων των αντλιών έγχυσης και των οθονών– να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διατηρούνται οι ασθενείς σταθεροί και να παρατηρούν την κατάστασή τους. Τα λεωφορεία θα έχουν επίσης οξυγόνο στο σκάφος και θα μπορούν να το δώσουν σε ασθενείς που το χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένων αυτών με Covid-19, μέσω μάσκας προσώπου. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να φορτίζουν τον εξοπλισμό από τις μπαταρίες τους.

Το προσωπικό του NHS στα λεωφορεία θα είναι γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται για την Υπηρεσία Εξειδικευμένης Ανάκτησης και Μεταφοράς Εντατικής Περίθαλψης (Sprint), υπηρεσία του NHS η οποία ιδρύθηκε το Μάρτιο, καθώς έπληξε η πανδημία, για να μεταφέρει ασθενείς μεταξύ μονάδων εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία στο νότιο Λονδίνο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα καταβληθεί κανένας. Έχουν δημιουργηθεί ειδικές στάσεις έξω από τα νοσοκομεία του King’s College και του Guy στο νότιο Λονδίνο, για να εξασφαλιστεί ότι τα λεωφορεία μπορούν να σταθμεύουν και να συλλέγουν ασθενείς και έχουν προτεραιότητα. Οι πλευρές των λεωφορείων φέρουν μεγάλα αυτοκόλλητα που λένε “μεταφορά ασθενών NHS” και φέρουν το λογότυπο της υπηρεσίας υγείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here