Άντονι Φάουτσι: Το “απελευθερωτικό συναίσθημα” από τη λήξη θητείας Τραμπ [pic,vid]

Ο Φάουτσι, Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, υπέμεινε μια βασανιστική σχέση με τον πρώην πρόεδρο και παραγκωνίστηκε από τις δημόσιες ενημερώσεις.  Ωστόσο, ο 80χρονος επέστρεψε στον  Λευκό Οίκο- την Πέμπτη- όταν ο Τζο Μπάιντεν εξέδωσε εθνική στρατηγική Covid-19 και υπέγραψε 10 εκτελεστικές εντολές για την καταπολέμηση πανδημίας η οποία έχει πλέον στοιχίσει περισσότερες από 400.000 ζωές στις ΗΠΑ. Ένα από τα πράγματα που πρόκειται να κάνουμε είναι να είμαστε απολύτως διαφανείς, ανοικτοί και ειλικρινείς”, ανέφερε ο Φάουτσι σε δημοσιογράφους.

“Εάν τα πράγματα πάνε στραβά, μην σημαδεύεις τα δάχτυλα, αλλά να τα διορθώνεις. Και για να κάνουμε ό,τι κάνουμε βασιζόμαστε στην επιστήμη και τα στοιχεία.  Ερωτούμενος εάν επιθυμεί να τροποποιήσει ή να αποσαφηνίσειΦάουτσι τε ανέφερε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, ο Φάουτσι επέμεινε ότι ήταν πάντα ειλικρινής, σημειώνοντας ότι ήταν ειλικρινής. “Γι’ αυτό είχα προβλήματα μερικές φορές.” Ο Φάουτσι και άλλοι σύμβουλοι δημόσιας υγείας αναγκάστηκαν να περάσουν μια λεπτή γραμμή καθώς ο πρόεδρος χρησιμοποίησε την ομάδα εργασίας του κορωνοϊού για να ενημερώσει για τη μείωση του ιού, να ωθήσει θαυματουργές θεραπείες και να σημειώσει πολιτικούς πόντους.

Κατά την ενημέρωση της Πέμπτης, ο Φάουτσι ρωτήθηκε πώς είναι να μην έχει πλέον τον Τραμπ να πλησιάζει πάνω του. “Προφανώς, δεν θέλω να υπεισέλθω στην ιστορία, αλλά είναι πολύ σαφές ότι υπήρχαν πράγματα που ειπώθηκαν- είτε όσον αφορά θέματα όπως η υδροξυχλωροκίνη (που ωθήθηκε ως θεραπεία από τον Τραμπ) και άλλα παρόμοια- αυτό ήταν πραγματικά άβολο επειδή δεν βασίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα.” “Μπορώ να σας πω, δεν με ευχαριστεί καθόλου που βρίσκομαι σε κατάσταση αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο, όμως ήταν πραγματικά η αίσθηση  ότι δεν θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι, χωρίς επιπτώσεις για αυτό. Η ιδέα ότι μπορείς να έρθεις εδώ και να μιλήσεις για το τι ξέρεις, ποια είναι τα στοιχεία, τι είναι η επιστήμη και να ξέρεις ότι είναι αυτό, αφήνοντας την επιστήμη να μιλήσει, είναι κάτι σαν απελευθερωτικό συναίσθημα.”

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here