Νόσος Chron : Διατηρήστε ψηλά την σεξουαλική σας ζωή


Ο κοιλιακός πόνος, το αέριο, το φούσκωμα, η διάρροια και η ανάγκη να βρεις ένα μπάνιο βιαστικά είναι όλες οι πτυχές της νόσου του Crohn που δεν ακούγονται λιγότερο σέξι. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας και να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Αγάπη και Crohn’s
  • Κάθε νέα σχέση φέρνει το καθήκον να αποκαλύψει την κατάστασή σας και να εξηγήσει τα συμπτώματα και τις μεθόδους αντιμετώπισης του Crohn. Ο σύντροφός σας μπορεί να απογοητευτεί εάν απομακρυνθείτε από αυτόν, αποφύγετε την οικειότητα ή αρνηθείτε να συζητήσετε συναισθήματα και μεθόδους που επιτρέπουν το σεξ να είναι δυνατό. Μπορεί να φοβούνται ότι θα σας βλάψουν σωματικά κατά τη διάρκεια του σεξ, βλάπτοντας την περιοχή σας στομάτωσης ή προκαλώντας πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω συριγγίων. Αυτός ο φόβος μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να φοβάται να αγγίξει ή να σας κάνει αγάπη.
  • Κάντε μια ειλικρινή και ώριμη συζήτηση για τη σεξουαλικότητα, πρέπει να περιλαμβάνει σωματικές λειτουργίες. Με αυτόν τον τρόπο, όταν δεν λειτουργούν με τον τρόπο που θέλετε, μπορείτε να είστε πιο άνετοι να τα αντιμετωπίζετε.
  • Βρείτε τρόπους να είστε σεξουαλικοί όταν αντιμετωπίζετε παράθυρα ευεξίας. Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα που εμφανίζονται  συμπεριλαμβανομένης της οικειότητας. Και να έχεις κουράγιο να κάνεις σεξουαλική ζωή.

  •  Εκφράστε την οικειότητα και την αγάπη εκτός από τη συνουσία. Οι σχέσεις είναι κάτι περισσότερο από το σεξ. Έχοντας έναν σύντροφο με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε για αυτά τα ζητήματα είναι μια μορφή οικειότητας από μόνη της.
  • Επικοινωνήστε μεταξύ τους. Να είστε ειλικρινείς για τα συναισθήματα, τους φόβους και το επίπεδο άνεσής σας με μεθόδους αντιμετώπισης. Ρωτήστε τον σύντροφό σας πώς αισθάνονται γι ‘αυτό. Να έχετε υπομονή με τον σύντροφό σας. Εξηγήστε πώς λειτουργεί η κατάσταση και πώς την αντιμετωπίζετε.
  • Μην φοβάστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να αναζητήσετε εξωτερική επαγγελματική βοήθεια. Πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν μια χρόνια ασθένεια επωφελούνται από την επικοινωνία με έναν σύμβουλο ή έναν σεξουαλικό θεραπευτή.

Ακολουθεί βίντεο για σεξουαλική υγεία

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ