Η θεραπευτική επίδραση του θαλασσινού νερού

Το θαλασσινό νερό ως φυσικό φάρμακο: Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν ήδη τις θεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας. Χρησιμοποίησαν το θαλασσινό νερό πριν από 2500 χρόνια για να θεραπεύσουν και να αντιμετωπίσουν το έκζεμα, την αρθρίτιδα, το άσθμα και τον οσφυαλγία. Ο Ιπποκράτης ανακάλυψε ότι το θαλασσινό νερό βοηθά στην επούλωση πληγών, αποτρέπει λοιμώξεις και ανακουφίζει τον πόνο.

Το θαλάσσιο νερό είναι παρόμοιο με το ανθρώπινο αίμα: Ένα μικρό μέρος της θάλασσας τρέχει στην κυκλοφορία του αίματος μας. Ίσως εξαιτίας αυτού το ανθρώπινο αίμα να είναι αλμυρό. Το θαλασσινό αλάτι έχει πολλά μακροσκελή και μικροστοιχεία για την επούλωση (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, πυρίτιο κ.λπ.), ορυκτά και καταλύτες που βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και την αποτελεσματικότητα του συστήματος ορμονών. Επιπλέον, το θαλάσσιο νερό περιέχει πολλούς βιολογικούς διεγέρτες, οι οποίοι ενεργοποιούν τα ενδοκρινικά κύτταρα με εσωτερική έκκριση και διεγείρουν ολόκληρο τον οργανισμό. Ενίσχυση του νευρικού συστήματος: Φανταστείτε το συναίσθημα της κολύμβησης στη θάλασσα. Είσαι χαλαρός, σωστά; Το θαλάσσιο νερό περιέχει μικρότερες ποσότητες βρώμιο, το οποίο έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει επίσης και το μαγνήσιο, το οποίο διεγείρει το σώμα ώστε να απελάσει το νερό καθ’ υπέρβαση. Το αλάτι δρα στους υποδοχείς του δέρματος, καθώς παραμένει στο ανώτερο στρώμα του δέρματος (επιδερμίδα) έως και τρεις – τέσσερις εβδομάδες μετά την κολύμβηση στη θάλασσα. Έτσι, το δέρμα τρέφεται και χαλαρώνει για πολύ καιρό μετά από κολύμπι στη θάλασσα ή σε πισίνα με θαλασσινό νερό. Το θαλάσσιο νερό περιέχει πυριτικό οξύ το οποίο βοηθά στην άμβλυνση δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Έχει μεγάλη επίδραση σε οποιονδήποτε έχει ρευματισμούς. Τα ορυκτά του βοηθούν στη µείωση των φλεγμονών, καθώς βοηθούν το ήπαρ, το δέρμα και τους νεφρούς να απομακρύνουν τοξίνες από το σώμα µε ταχύτερο τρόπο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here