Η Χαλυβουργική χρωστάει 32 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και ο Σταθάκης της δίνει παράταση ένα μήνα

Χαλυβουργική | ΔΕΗ | Ειδήσεις: Γιατί ο κ. Σταθάκης κάνει τα στραβά μάτια με τα χρέη της Χαλυβουργικής και δίνει περίοδο χάριτος στα αστρονομικά χρέη της προς της ΔΕΗ; Με ποιο δικαίωμα διαβουλεύεται με τη συγκεκριμένη εταιρεία των αδερφών Αγγελόπουλων την ώρα που τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και δεν ενδιαφέρεται κανένας κυβερνητικός παράγοντας;  Όταν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολίτες για χρέη κάτω των 500 ευρώ, ο Σταθάκης διαβουλεύεται με τη Χαλυβουργική για 32 εκατομμύρια

Πριν από λίγες μέρες γράφτηκε στον Τύπο ότι η ΔΕΗ έδωσε εντολή διακοπής της παροχής ρεύματος για τα χρέη της Χαλυβουργικής στην εταιρεία ηλεκτρισμού. 

Ως αιτία για την εντολή διακοπής της παροχής ρεύματος εμφανίζεται ο τετραπλασιασμός του χρέους της Χαλυβουργικής προς τη ΔΕΗ, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 31,4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το 2015, το αντίστοιχο χρέος ανερχόταν σε μόλις 7 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, πλέον η εταιρεία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων οφειλετών προς τη ΔΕΗ.

Προσέξτε το απίστευτο της ιστορίας:

Η ίδια η διοίκηση της Χαλυβουργικής έχει απορρίψει πολλάκις τις προσπάθειες για διακανονισμό με τους όρους που προβλέπονται για τους πελάτες της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ.

Δεν μπαίνει δηλαδή σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, αλλά βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη!

Κι όλα αυτά την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε φτωχούς πολίτες ακόμα και για χρέη μικρότερα των 500 ευρώ. 

Τι είπε λοιπόν ο κ. Σταθάκης; 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σημείωσε ότι «κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα».

«Η Χαλυβουργική έχει αθετήσει κατ’ επανάληψη τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος», δήλωσε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Διαπιστώθηκε ότι η Χαλυβουργική βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη διαχείριση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα».

stathakis 2

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει «πίστωση» χρόνου στη Χαλυβουργική για να μην πληρώσει τίποτα 

Τι εννοεί όταν λέει να δοθεί πίστωση χρόνου ενός μήνα για να τελειώσουν οι δικαστικές διαμάχες; 

Οτι θα περιμένει να τελειώσει η αίτηση που έχει κάνει για πτώχευση η Χαλυβουργική και μετά δεν θα πληρώσει κανέναν. 

Περιμένουν δηλαδή να μπει στον πτωχευτικό κώδικα και να γράψει όλα τα χρέη στο… χιόνι. 

Καταπληκτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Δίνει σε όλους τους μεγάλους «μπαταχτσήδες» όσο χρόνο χρειάζονται για να «τακτοποιηθούν», όπως έκανε και σε άλλα αντίστοιχα σκάνδαλα, όπως με τη Folli Follie και με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη. 

aggelopouloi

Το χρονικό των χρεών 

Θυμίζουμε ότι, η ΔΕΗ είχε ξεκινήσει ήδη από το 2015 να δίνει αλλεπάλληλες παρατάσεις στη Χαλυβουργική, ώστε είτε να εξοφλήσει το υπέρογκο χρέος της είτε να προχωρήσει σε διακανονισμό του οφειλόμενου ποσού, καταβάλλοντας «έναντι» ποσά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η άκαρπη τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων της βιομηχανίας με τη ΔΕΗ, από την οποία ζήτησαν εκ νέου παράταση προς ρύθμιση έως τις αρχές του 2019.

Αν και η ΔΕΗ αρχικώς συμφώνησε να παράσχει διευκόλυνση ως προς αυτή την εξέλιξη, θέτοντας ως όρο την καταβολή ποσού έναντι της οφειλής, οι εκπρόσωποι της Χαλυβουργικής δεν την αποδέχθηκαν.

Τον Αύγουστο του 2018 και ενώ η Χαλυβουργική ζήτησε εκ νέου περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο, η ΔΕΗ αποφάσισε να στείλει εξώδικο, ορίζοντας χρονική προθεσμία 30 ημερών για την εξόφληση της οφειλής.

Και η νέα προθεσμία παρήλθε άπρακτη, με αποτέλεσμα στις αρχές Οκτωβρίου η ΔΕΗ να στείλει εξώδικο τόσο στη Χαλυβουργική όσο και τον ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) για την απενεργοποίηση της παροχής. Ήδη το χρέος της βιομηχανίας είχε ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Ακόμη και σήμερα πάντως το ρεύμα δεν έχει κοπεί με τον ΑΔΜΗΕ παρά τη μεγάλη ζημιά που υφίσταται η ΔΕΗ ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η ΔΕΚΟ να έχει κινηθεί με εξώδικο και επιστολή προς τον διαχειριστή ΑΔΜΗΕ, που κοινοποιήθηκε και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σημειώνεται πως μέσα σε διάστημα περίπου πέντε ετών η εταιρεία είχε έρθει σε αλλεπάλληλες επαφές με τη ΔΕΗ, τα όρια ανοχής της οποίας ήταν απολύτως λογικό κάποια στιγμή να εξαντληθούν.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here