Αθλητισμός Οφέλη Zumba: Ασκηθείτε μετά μουσικής και τονώστε την υγεία σας [vid]


Η Zumba είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει λατινική και διεθνή μουσική με χορευτικές κινήσεις. Οι προπονήσεις Zumba συχνά περιλαμβάνουν εναλλαγές ρυθμικοτήτων – γρήγορους ρυθμούς εναλλασσόμενους με αργούς και αντίστροφα –  και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος, μεταξύ άλλων.

Η Zumba έχει όλα τα οφέλη της αερόβιας άσκησης και συνιστά δραστηριότητα που συστήνεται από αρμόδιους φορείς στα πλαίσια των προτεινόμενων τύπων άσκησης με τα μέγιστα οφέλη στην υγεία.

Οι σχετικές οδηγίες προτείνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας δραστηριότητας ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα ή έναν συνδυασμό μέτριας και έντονης άσκησης. Είναι δε σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμη και μικρές δόσεις σωματικής άσκησης μέσα στη μέρα ή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την διατήρηση της υγείας και την ενίσχυση των φυσικών λειτουργιών του σώματος και του νου. Το να διατηρούμε ένα minimum – τουλάχιστον – ενεργητικής δραστηρίοτητας για μικρές χρονικές περιόδους καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να ενισχύσει συνολικά την υγεία μας.

Καθώς η Zumba συνιστά αερόβια άσκηση, έχει κι όλα τα οφέλη αυτής. Γενικά, η αερόβια σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τους κινδύνους εκδήλωσης ασθενειών, να διατηρήσει ένα υγιές σωματικό βάρος, να ενισχύσει την καρδιά σας, να προωθήσει τη διάθεσή σας και την ψυχική σας υγεία και να συμβάλλει ακόμη και στην μακροζωία. Το πλεονέκτημα εδώ είναι και η μουσική που μπορεί να σας ανεβάσει τη διάθεση, καθώς ασκείστε και να κάνει την προπόνηση πιο ενδιαφέρουσα και απολαυστική. Εάν απολαμβάνετε την Zumba, σκεφτείτε να προπονήστε τακτικά για να χαρείτε όλα τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στη ζωή σας.

Τέλος, σημειώνεται πως, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε μορφή άσκησης, έτσι και στην Zumba, εάν μια συγκεκριμένη κίνηση ή θέση σας προκαλεί πόνο ή δυσφορία, προσπαθήστε να τροποποιήσετε την προπόνησή σας για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Ακολουθεί βίντεο με πρόγραμμα Zumba αρχαρίων:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ