Μαγιορκίνης: Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να μειώνεται


Θετικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη, η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Τον λόγο πήρε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στα δεδομένα που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια, συνεχίζει να μειώνεται, καθώς και η πίεση στο σύστημα Υγείας, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 15%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο υποχωρεί σε λιγότερες από 100 ανά ημέρα.

Επίσης καταγράφηκαν 37% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με τη νόσο μειώνεται κατά 37%, σε λιγότερους από 20 ανά ημέρα.

Σχετικά με την παρέμβαση δημόσιας υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 30 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,4 εκατομμύρια πολίτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ