Αυγό: Μάσκα προσώπου με ασπράδια

Παρόλο που δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τα φαινομενικά οφέλη των ασπραδιών για το δέρμα, είναι ένα συνηθισμένο βασικό στοιχείο της περιποίησης δέρματος DIY.

Πιθανά οφέλη

Το κύριο θρεπτικό συστατικό του ασπραδιού είναι η πρωτεΐνη. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει 3,6 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Οι υποστηρικτές της μάσκας προσώπου με ασπράδι αυγού πιστεύουν ότι αυτή η πρωτεΐνη έχει συσφιγκτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και απορροφά την περίσσεια λιπαρότητας από το δέρμα.

Μερικοί άνθρωποι δηλώνουν επίσης ότι το ασπράδι αυγού περιέχει βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να ωφελήσουν τη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Ωστόσο, τα ασπράδια αυγών περιέχουν λίγα θρεπτικά συστατικά εκτός από τις πρωτεΐνες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το δέρμα δρα ως φράγμα για την προστασία του υπόλοιπου σώματος. Θα μπορούσε να περιορίσει τον αριθμό των μικρών σωματιδίων, όπως βιταμίνες και μέταλλα, που το σώμα απορροφά όταν ένα άτομο εφαρμόζει ασπράδια αυγού στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με ασπράδι

Πολλά ιστολόγια και ιστότοποι ομορφιάς περιλαμβάνουν μια ποικιλία από συνταγές για μάσκες προσώπου με ασπράδι αυγού που ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους δέρματος.

Το πρώτο βήμα για να περάσετε στην υλοποίηση για οποιαδήποτε από αυτές τις μάσκες είναι να διαχωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο. Είναι δυνατό να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Προσδιορίστε το μεσαίο σημείο του αυγού.

Χτυπήστε αυτό το μεσαίο σημείο, προσπαθώντας να σπάσετε το αυγό στο μισό.

Μόλις σπάσει, γείρετε το αυγό στη μία πλευρά του κελύφους του αυγού, έτσι ώστε ο κρόκος να κινείται προς αυτήν την πλευρά.

Χρησιμοποιώντας το άλλο κομμάτι του σπασμένου αυγού για να παγιδεύσει τον κρόκο του αυγού μέσα στο κέλυφος, γείρετε ελαφρά το αυγό προς την άλλη πλευρά.

Στραγγίξτε το ασπράδι σε ένα μπολ κάτω από το κενό στο κέλυφος.

Μια άλλη επιλογή είναι ένα άτομο να πιάσει τον κρόκο του αυγού στα χέρια του και να αφήσει το υπόλοιπο ασπράδι αυγού να μπει στο μπολ. Είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν και μετά τη χρήση αυτής της τεχνικής.

Ένα ασπράδι αυγού είναι συνήθως αρκετό για μάσκα προσώπου.

Τα ασπράδια αυγών μπορούν να λειτουργήσουν ως βάση ενός υγρού μείγματος στο οποίο ένα άτομο μπορεί να προσθέσει άλλα συστατικά για να δημιουργήσει μια μάσκα προσώπου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here