Νέα Μελέτη: Ο κορωνοϊός ήταν πιθανό να υπάρχει στις ΗΠΑ από τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2019


Νέα Μελέτη: Μια νέα μελέτη δοκιμών αντισωμάτων που δημοσιεύθηκε την Τρίτη βρήκε περαιτέρω στοιχεία ότι ο κορωνοϊός ήταν παρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2019, εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση της πρώτης επιβεβαιωμένης περίπτωσης στις 21 Ιανουαρίου. Η μελέτη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας ανέλυσε 24.000 αποθηκευμένα δείγματα αίματος από εθελοντές σε όλη τη χώρα από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 18 Μαρτίου 2020. Αντισώματα κατά του ιού SARS-CoV-2 ανιχνεύθηκαν μέσω δύο διαφορετικών ορολογικών εξετάσεων σε εννέα δείγματα ασθενών, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Κλινικές μολυσματικές ασθένειες.

Οι συμμετέχοντες βρίσκονταν έξω από τα μεγάλα hotspot του Σιάτλ και της Νέας Υόρκης, που θεωρούνταν τα βασικά σημεία εισόδου του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα πρώτα θετικά δείγματα προήλθαν από τους συμμετέχοντες στο Ιλλινόις και τη Μασαχουσέτη στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2020, αντίστοιχα, υποδηλώνοντας ότι ο ιός υπήρχε σε αυτές τις πολιτείες στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Η δοκιμή αντισωμάτων των δειγμάτων αίματος μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εξάπλωση του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ τις πρώτες μέρες της επιδημίας των ΗΠΑ, όταν οι δοκιμές ήταν περιορισμένες», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Keri Althoff, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg.

Η έρευνα βασίζεται σε μια παρόμοια έρευνα που δημοσιεύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τον περασμένο Νοέμβριο που κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με τις δοκιμές ορολογίας, η περαιτέρω επιβεβαίωση ενισχύει την εμπιστοσύνη στο εύρημα.

Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ψευδών θετικών, η ομάδα χρησιμοποίησε δύο ξεχωριστές δοκιμές σε κάθε δείγμα, αναζητώντας αντισώματα που συνδέονται με διαφορετικά μέρη του ιού.

Οι τύποι αντισωμάτων που έψαχναν ονομάζονται ανοσοσφαιρίνη G ή IgG, τα οποία «εξουδετερώνουν» την ικανότητα του ιού να εισβάλλει στα κύτταρα και δεν εμφανίζονται μόνο δύο εβδομάδες μετά τη μόλυνση ενός ατόμου.

Επομένως, οι συμμετέχοντες στη μελέτη με αυτά τα δείγματα εκτέθηκαν στον ιό τουλάχιστον μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν ότι ο αριθμός των δειγμάτων που λήφθηκαν από πολλές πολιτείες ήταν χαμηλός – μόνο μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες.

Οι συγγραφείς επίσης δεν γνωρίζουν εάν οι συμμετέχοντες μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού ή εντός των κοινοτήτων τους και θα ήθελαν να δουν την εργασία τους να επιβεβαιώνεται σε περαιτέρω μελέτη.

Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα τα αντισώματα που ανιχνεύθηκαν να σχηματίστηκαν κατά της μόλυνσης σε άλλους κορωνοϊούς, όπως οι τέσσερις που προκαλούν κοινό κρυολόγημα.

Ωστόσο, καθώς άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η «διασταυρούμενη αντιδραστικότητα» μεταξύ αυτών των κορωνοϊών είναι χαμηλή, η ομάδα υπολόγισε ότι η πιθανότητα και τα εννέα δείγματα να ήταν ψευδώς θετικά ήταν μία στις 100.000.

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από την Covid-19 ξεπέρασε τους 600.000 την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ