Άνδρες Εβδομάδα Υγείας: Ο αντίκτυπος της COVID-19 στην ψυχική τους υγεία στις ΗΠΑ

Άνδρες Εβδομάδα Υγείας: Η Εβδομάδα Υγείας των Ανδρών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα (14-20 Ιουνίου 2021). Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την Ημέρα του Πατέρα. Ο σκοπός είναι να αυξηθεί η συνειδητοποίηση των προβλημάτων υγείας που μπορούν να προληφθούν και να ενθαρρυνθεί η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία ασθενειών μεταξύ ανδρών και αγοριών. Κάθε χρόνο έχει ένα θέμα, και φέτος η Εβδομάδα Υγείας των ανδρών λαμβάνει υπόψη την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πανδημία τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία των ανδρών σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ειδικούς της ανδρικής υγείας στο Vault Health. Ο Δρ Martin Miner, Περιφερειακός Ιατρικός Διευθυντής της Vault Health δίνει έμφαση σε ζητήματα ψυχικής υγείας, σημειώνοντας:

«Η COVID-19 δεν ήταν ευγενική για τους άνδρες. Οι θάνατοι που σχετίζονται με την COVID συμβαίνουν συχνότερα στους άνδρες από τις γυναίκες, παρά έναν παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων. Επιπλέον, μια μελέτη αποκάλυψε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας για άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω είναι σχεδόν διπλάσια από ό, τι για τις γυναίκες και οι έρευνες για τις εισαγωγές στο νοσοκομείο COVID-19 διαπίστωσαν ότι οι άνδρες είναι επίσης τρεις φορές πιθανότερο από τις γυναίκες να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Η ανισότητα στα αποτελέσματα των ασθενών COVID-19 επισημαίνει ένα κρίσιμο γεγονός, σύμφωνα με τον Miner:

Αυτό το γεγονός είναι ότι οι άνδρες ζουν πιο άρρωστοι. Για να κατανοήσει καλύτερα τα ζητήματα ψυχικής υγείας που προκαλούνται από πανδημία στους άνδρες, ο Δρ Miner στο Vault Health ερεύνησε 2.000 άνδρες των ΗΠΑ, ηλικίας 25 έως 65 ετών, για να αξιολογήσει διάφορες πτυχές της ψυχικής τους υγείας κατά το παρελθόν έτος.

Ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αγωνίζονται με την ψυχική υγεία περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τους άνδρες, ένα υψηλό ποσοστό, στο 75%, των ανδρών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι τα επίπεδα άγχους τους αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον, το 23% των ανδρών ανέφεραν αισθήματα κατάθλιψης που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Ένα θέμα ανησυχίας, ως μηχανισμός αντιμετώπισης, ήταν ότι περίπου το ένα τέταρτο των ανδρών (24,6%) ανέφεραν ότι καταναλώνουν αλκοόλ πιο συχνά ή σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι πριν από την πανδημία.

Εκτός από την αύξηση της εξάρτησης από το αλκοόλ, οι σχέσεις έχουν επηρεαστεί.

Εδώ, περίπου τα δύο πέμπτα (37,7%) των ανδρών ένιωσαν ότι η COVID-19 είχε αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση τους με τον οικείο σύντροφό τους.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, το 42% ανδρών είπε ότι δεν έχουν στενό άνδρα φίλο με τον οποίο να μπορούν να συζητήσουν προσωπικά ζητήματα και ένα άλλο 27% είπε ότι είχαν στενό άνδρα φίλο πριν από το COVID-19, αλλά ότι δεν παρέμειναν κανονικοί στην επικοινωνία μετά την έναρξη ισχύος του τερματισμού.

Μια αιτία πρόσθετου στρες οφείλεται στα οικονομικά δεινά. Οι μισοί από τους άνδρες (51,2%) ανέφεραν τουλάχιστον μέτριο οικονομικό άγχος λόγω της COVID-19, ενώ το 10% των ανδρών ανέφεραν σοβαρό οικονομικό άγχος λόγω της πανδημίας.

Σε ακραίες περιπτώσεις, τα επίπεδα του στρες οδήγησαν σε πολύ αρνητικά επίπεδα, το 9% των ανδρών δήλωσαν ότι σκέφτηκαν για αυτοκτονία τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο χρόνο.

Για τους άνδρες, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστεί, καθώς τείνουν να καταφεύγουν σε πιο ανθυγιεινούς μηχανισμούς αντιμετώπισης.

«Μπορεί να παρουσιάσουν κατάθλιψη όταν είναι πιο ευερέθιστοι, απομονωμένοι ή αποσυρμένοι.

Οι ώρες εργασίας μπορεί να επεκταθούν πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο ή μπορεί να καταφύγουν στη χρήση αλκοόλ ως μέθοδο διαχείρισής της », εξηγεί ο Δρ Miner.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ