Εγκέφαλος: Ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά όργανα

Ένα μεγάλο μέρος του σεξ έχει να κάνει με τον εγκέφαλό μας. Επομένως, ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε τον τρόπο προσέγγισης του σεξ. Για παράδειγμα, γιατί να μην αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε τον εγκέφαλό μας για σεξ;

Το σεξ σε μια σχέση είναι το συναινετικό μοίρασμα του σώματός σας με κάποιον που εμπιστεύεστε, αγαπάτε και αισθάνεστε δεσμευμένοι. Αλλά συχνά μας δίνονται «συμβουλές» από δημοφιλείς πηγές μέσων που δημιουργούν μια παραμορφωμένη εικόνα.

Ο Δρ Charles Wampold συνέταξε μια συναρπαστική λίστα με τα πιο κοινά θέματα που βρέθηκαν σε δημοφιλή περιοδικά σχετικά με το πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Εδώ είναι τα πιο κοινά θέματα συμβουλών:

 1. Τεχνικοί / μηχανικοί παράγοντες (όπως σεξουαλικές τεχνικές)
 2. Ποικιλία (όπως η ενσωμάτωση πολλών σεξουαλικών θέσεων, σεξουαλικών παιχνιδιών)
 3. Παράγοντες σχέσης
 4. Προσωπικοί ψυχολογικοί παράγοντες (πράγματα όπως έλλειψη απόσπασης της προσοχής από νοικοκυριά ή ανησυχίες για την εργασία)
 5. Προ-σεξουαλική προετοιμασία (προσωπική περιποίηση, δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας ή επιλογή ρομαντικού περιβάλλοντος)

Με εξαίρεση τους παράγοντες σχέσης, η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα θέματα δεν είναι τόσο κρίσιμα για μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση. Για να εξακριβωθεί αν οι ταμπλόιντ συμβουλές και τα κόλπα όπως αυτό κάνουν πραγματικά τη διαφορά στην κρεβατοκάμαρα, ο Δρ Peggy Kleinplatz, ερεύνησε ζευγάρια που απολάμβαναν πλήρη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και βρήκε τα πιο σημαντικά πράγματα που ανέφεραν οι άνθρωποι για καλύτερο σεξ.

8 σημαντικά πράγματα που συντελούν στο καλό σεξ:

 1. Να είσαι παρών με όλες σου τις αισθήσεις ή αλλιώς mindful
 2. Να συνδέεσαι
 3. Να υπάρχει βαθιά σεξουαλική και ερωτική οικειότητα
 4. Να υπάρχει εξαιρετική επικοινωνία και αυξημένη ενσυναίσθηση
 5. Να υπάρχει αυθεντικότητα, αλήθεια και ανεμπόδιστη διαφάνεια
 6. Να λειτουργεί υπερβατικά και θεραπευτικά δημιουργώντας ειρήνη και ευδαιμονία
 7. Εξερεύνησε και διασκέδασέ το
 8. Να παραδίνεσαι

Οι άνθρωποι στη μελέτη Kleinplatz έδωσαν μερικές άλλες μικρές σκέψεις για το σεξ:

 1. Έντονη σωματική αίσθηση, οργασμός
 2. Πόθος, επιθυμία, χημεία, έλξη

Είναι ενδιαφέρον ότι μεγάλο μέρος αυτού που εστιάζουμε είναι οι δευτερεύουσες σκέψεις και όχι οι σημαντικές. Τα πρώτα οκτώ στοιχεία είναι πράγματα που έχουμε τον έλεγχο. Μπορούμε να δώσουμε προσοχή στη βελτίωση.

Ένας σημαντικός συντελεστής σε σχεδόν όλη τη λίστα των οκτώ παραπάνω είναι η ΣΚΕΨΗ μας.

Προετοιμασία του μυαλού σας

Μερικοί από εμάς θα προτιμούσαμε να πάθουμε ηλεκτροπληξία παρά να μείνουμε μόνοι με τις σκέψεις μας για 15 λεπτά, οπότε η συγκέντρωση του νου μας σε σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φαίνεται τρομακτική ή ακόμη και αδύνατη. Πώς προετοιμάζουμε το μυαλό μας για σεξ; Αυτό πιθανότατα γίνεται καλύτερα ατομικά για αρχή. Δεν υπάρχει ανάγκη για συμμετοχή των συντρόφων μας. Μπορούμε να αναλάβουμε ανεξάρτητα το μυαλό μας. Δε χρειάζεται κάποιο φανταχτερό βιβλίο αυτοβοήθειας. Δε χρειάζονται εργαλεία ή παιχνίδια.

Οι αλληλεπιδράσεις και οι επικοινωνίες μας στις οικείες σχέσεις μας παίζουν πάντα ρόλο στη σεξουαλική μας σχέση. Συντονιστείτε με το σώμα σας, το μυαλό σας, τον σύντροφό σας και τη σχέση σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε το σεξ, πώς επεξεργάζεστε το σεξ.

Πολλά ζευγάρια επωφελούνται από μια προσεκτική προσέγγιση στο σεξ. Δοκιμάστε να κάνετε ένα σχέδιο για να αναπνέετε μαζί ως ζευγάρι. Αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον και αναπνεύστε για 5-10 λεπτά. Πώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι σε στενή επαφή με το σύντροφό σου; Μετά την αναπνευστική σας άσκηση, βάλτε τα κεφάλια σας με το μέτωπο σας στο μέτωπο του συντρόφου σας και μιλήστε για το πώς αισθανθήκατε κατά την αναπνοή.

Η πλήρης παρουσία του συντρόφου σας είναι σέξι. Το να είσαι συναισθηματικά αυθεντικός είναι σέξι. Επιτρέποντας στο σύντροφό σας να δει κάτι που φοβάστε να αντιμετωπίσετε (με τον εαυτό σας ή τη σχέση σας) δημιουργεί συναισθηματική ακεραιότητα, ενισχύει τη σχέση και ενισχύει την οικειότητα μεταξύ των συντρόφων.

Γνωρίζοντας τον εγκέφαλό σας γνωρίζετε ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά όργανα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here