Ανανεώθηκε η θητεία Βερύκιου στο ΤΧΣ – Με απόφαση Γ. Ζαββού


Την ανανέωση της θητείας του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Ανδρέα Βερύκιου προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργου Ζαββού.

Πριν την ανανέωση της θητείας του προέδρου του ΤΧΣ είχε προηγηθεί η αξιολόγησή του από την Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο Ανδρέας Βερύκιος διορίστηκε Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον Ιούνιο του 2018 και η νέα του θητεία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της διάρκειας του ΤΧΣ.

Ο κ. Βερύκιος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, καταλαμβάνοντάς υψηλόβαθμες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με έδρα το Λουξεμβούργο, όπου και ολοκλήρωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία τον Δεκέμβριο του 2008, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Χορηγήσεων Ευρώπης.

Την περίοδο 2000-2005 διετέλεσε Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού, ενώ από το 1996 έως το 2000 ήταν επικεφαλής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της ΕΤΕπ στις Βρυξέλλες, με βασική αρμοδιότητα το σχεδιασμό στρατηγικής και την ανάπτυξη σχέσεων με τα λοιπά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον Ιανουάριο του 2009, αφού τερμάτισε ευδοκίμως την ενεργό υπηρεσία στην ΕΤΕπ, ο κ. Βερύκιος αξιοποίησε τη διοικητική του εμπειρία ως σύμβουλος ανωτάτων στελεχών σε θέματα διοίκησης και ηγεσίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ