Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2021: Οι εκτιμήσεις για τα θέματα σε Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική


Πανελλήνιες 2021: Ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των πανελληνίων με τους μαθητές να δίνουν Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική ανάλογα με την ομάδα Προσανατολισμoύ – Τα θέματα και οι απαντήσεις στο Newsbomb.gr

Επόμενη εξέταση των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα είναι το Σάββατο, 19 Ιουνίου στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τα θέματα στην Κοινωνιολογία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην Κοινωνιολογία (_2021_9.pdf | 119.52 KB | application/pdf)

Οι απαντήσεις στην Κοινωνιολογία

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στην Κοινωνιολογία (-.docx | 94.12 KB | application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)

Τα θέματα στη Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία (xhmeia_neo_op_hm_2021-12.pdf | 189.98 KB | application/pdf)

Οι απαντήσεις στην Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στην Χημεία (–1.docx)

Τα θέματα στην Πληροφορική

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην Πληροφορική (plhroforikh_neo_hm_2021_10.pdf | 161.22 KB | application/pdf)

Οι απαντήσεις στην Πληροφορίκη

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στην Πληροφορική (pliroforiki1.pdf)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2021

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2021 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2021, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Νέο Φροντιστήριο: 53 χρόνια επιτυχίες

Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα αριθμεί πάνω από 80 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 100 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας. Η διαχρονική πρωτοκαθεδρία του οργανισμού στην προετοιμασία των μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους, καταδεικνύεται από τα αποτελέσματα, αφού κάθε χρόνο πάνω από 1200 μαθητές των φροντιστηρίων μας εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 σημερινοί επιστήμονες πέρασαν από τα θρανία του όλα αυτά τα χρόνια!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://neo.edu.gr/

Πανελλήνιες 2021: Οι εκτιμήσεις για τα θέματα σε Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική

«Βατά» χαρακτηρίζονται από τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι σχολίασαν για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημείας (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορικής (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Κοινωνιολογία

«Τα θέματα ήταν αναμενόμενα και οι εκφωνήσεις στοχευμένες, ώστε να βοηθήσουν το μαθητή να εντοπίσει την απάντηση», αναφέρει η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Αναστασία Σταματίου. «Ακόμα και ένας μέτριος μαθητής θα μπορέσει να γράψει ένα αξιοπρεπή βαθμό», προσθέτει η κ. Σταματίου. ‘Ίσως το Δ1 να έχει ένα βαθμό δυσκολίας, γιατί είναι μια πιο συνδυαστική ερώτηση, επισημαίνει.

Χημεία

«Στο σχολικό βιβλίο βασίστηκαν τα θέματα», εξηγεί η καθηγήτρια Χημείας, Σταυρούλα Καζάλη, «απαιτούν όμως καλή κατανόηση όλων των εννοιών, που διδάχτηκαν φέτος τα παιδιά». Οι εκφωνήσεις ήταν σαφείς, χωρίς συνδυασμούς και ένας προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να γράψει πολύ καλά, περιγράφει η κ. Καζάλη. Στο Γ3 υπάρχει ένα κρυφό ερώτημα, οι υποψήφιοι πρέπει να λύσουν κάτι από τα προηγούμενα για να το απαντήσουν και το Δ3 έχει μια δυσκολία, συμπληρώνει.

Πληροφορική

«Τα ερωτήματα ήταν σαφή και η δομή τους κλασική», αναφέρει ο καθηγητής Πληροφορικής Βαγγέλης Αγγελάκης. Τα θέματα ήταν αναμενόμενα, δεν υπήρχαν «παγίδες», ούτε κάποια δυσκολία. «Όσοι είχαν καλύψει την ύλη δεν θα έχουν προβλήματα», εκτιμά ο κ. Αγγελάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ