Ιατρική εικόνα τμηματοποίηση εργαλείο: Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και η μείωση σφαλμάτων

Ιατρική εικόνα τμηματοποίηση εργαλείο: Ένα νέο εργαλείο ιατρικής απεικόνισης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφόρησε με την ικανότητα τμηματοποίησης και μέτρησης περιοχών ενδιαφέροντος για βοήθεια με χειρουργικές αποφάσεις και διάγνωση. Η RSIP Vision, μια εταιρεία ιατρικής απεικόνισης που ειδικεύεται στις λύσεις AI και computer vision έχει δημιουργήσει το εργαλείο για την ανίχνευση αντικειμένων ενδιαφέροντος και των ορίων τους γρήγορα και αυτόματα, με σκοπό να διευκολύνει και να είναι πιο ακριβείς οι χειρουργικές και διαγνωστικές μετρήσεις.

Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί την ποσότητα εργασίας που απαιτείται από τον ιατρό, αποφεύγοντας ανθρώπινους παράγοντες όπως κόπωση και λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη.  Το λογισμικό που βασίζεται σε AI χρησιμοποιεί μια σειρά αλγορίθμων για τον εντοπισμό και την εστίαση σε μια συγκεκριμένη περιοχή, παρέχοντας μια ακριβή τρισδιάστατη οπτικοποίηση και ανάλυση της ανατομίας του ασθενούς. Η τμηματοποίηση δημιουργεί όρια γύρω από την εικόνα για καλύτερη προβολή και πραγματοποιεί αυτόματες μετρήσεις. Οι γιατροί και οι ερευνητές μπορούν να λαμβάνουν συνεπείς, επαναλαμβανόμενες μετρήσεις σχετικά με τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες, χειρουργική ρομποτική και παθολογία. Επιπλέον, μπορεί να ενσωματωθεί σε λογισμικό ιατρικών συσκευών για χρήση από πολλές εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη συλλογής και εκπαίδευσης διαφορετικών μοντέλων μηχανικής μάθησης.  «Η διάκριση και μέτρηση οργάνων, βλαβών και άλλων τομέων ενδιαφέροντος για τη βιοψία και τον προ-χειρουργικό σχεδιασμό μπορεί να είναι κουραστική εργασία, η οποία γενικά ανατίθεται σε έναν συγκεκριμένο υπάλληλο ή τεχνικό ή ακόμη και σε έναν γιατρό» Ron Soferman, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της RSIP Vision εξήγησε. “Το νέο μας εργαλείο τμηματοποίησης διευκολύνει τον εντοπισμό συγκεκριμένων σημείων και ορίων στις εικόνες, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς να εξαρτάται από την ικανότητα και την εμπειρία ενός συγκεκριμένου ατόμου.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here