Θαλασσινό Νερό Οφέλη: Το θαλασσινό νερό είναι βάλσαμο για το σώμα και την ψυχή [vid]


Ξέρετε ότι η σύσταση του θαλασσινού νερού μοιάζει πολύ με εκείνη του ανθρώπινου αίματος; Ένα μικρό κομμάτι της θάλασσας τρέχει στο αίμα μας, ενώ είναι στη θάλασσα που εκκίνησε η ζωή. Ίσως γι ‘αυτό το ανθρώπινο αίμα να είναι αλμυρό. Το θαλασσινό αλάτι έχει πολλά θεραπευτικά μακρο και μικροστοιχεία (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, πυρίτιο κ.λπ.) και μέταλλα που βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολικού και ορμονικού συστήματος.

Παράλληλα, το θαλασσινό νερό ενισχύει το νευρικό σας σύστημα. Το θαλασσινό νερό περιέχει μικρότερες ποσότητες βρωμίου, το οποίο έχει ηρεμιστικές δράσεις. Σε αυτό συναντάται επίσης μαγνήσιο, που βοηθά το σώμα να αποβάλει τη περίσσεια νερού. Την ίδια στιγμή, το αλάτι δρα στους υποδοχείς του δέρματος, καθώς παραμένει στο ανώτερο στρώμα του (επιδερμίδα) έως και τρεις – τέσσερις εβδομάδες μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Έτσι, το δέρμα τρέφεται και χαλαρώνεται πολύ μετά από μια βουτιά στη θάλασσα ή σε μια πισίνα με θαλασσινό νερό.

Συνοπτικά, αυτά είναι μερικά μόνο από τα οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία:

  • προστατεύει το δέρμα

Το θαλασσινό νερό περιέχει πυριτικό οξύ που βοηθά στην ανακούφιση των δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

  • βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα και σωματίδια αλατιού στον θαλάσσιο αέρα έχουν θεραπευτική επίδραση στους αεραγωγούς, τους βρόγχους και τους πνεύμονες.

  • ανακουφίζει τον πόνο

Είναι επωφελές για άτομα που πάσχουν από ρευματισμούς, αρθρίτιδα, πόνο στην πλάτη ή στις αρθρώσεις και συσπασμένους μύες.

  • μειώνει το άγχος

Το θαλασσινό νερό περιέχει ιώδιο, το οποίο βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες, βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και επιτρέπει την ορθή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

  • αποτοξινώνει το σώμα

Τα μέταλλα που περιέχει βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών, καθώς ενισχύουν το συκώτι, το δέρμα και τα νεφρά να αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα με ταχύτερο τρόπο.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ