Το κολύμπι είναι μακράν η καλύτερη άσκηση για όλο το σώμα

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες να κάνουν 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας κάθε εβδομάδα. Το κολύμπι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να λειτουργήσετε ολόκληρο το σώμα και το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Μια ώρα κολύμβησης καίει σχεδόν τόσες θερμίδες όσο το τρέξιμο, χωρίς να επηρεάζει τα οστά και τις αρθρώσεις σας. Η κολύμβηση είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά γιατί ακριβώς; Υπάρχουν πολλά οφέλη που μπορείτε να κερδίσετε από την κολύμβηση τακτικά.

Λειτουργεί ολόκληρο το σώμα σας. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της κολύμβησης είναι ότι λειτουργεί πραγματικά ολόκληρο το σώμα σας, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σας, τονώνει τους μυς, χτίζει δύναμη, χτίζει αντοχή Υπάρχουν διάφορες πινελιές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε ποικιλία στην προπόνηση κολύμβησης, όπως: ύπτιο, πεταλούδα, ελεύθερη κολύμβηση. Το καθένα επικεντρώνεται σε διαφορετικές ομάδες μυών και το νερό παρέχει μια απαλή αντίσταση. Ανεξάρτητα από το στυλ όμως, χρησιμοποιείτε τις περισσότερες μυϊκές ομάδες για να μετακινήσετε το σώμα σας μέσα στο νερό.

Είναι κατάλληλο για άτομα με τραυματισμούς, αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις. Το κολύμπι μπορεί να είναι μια ασφαλής επιλογή άσκησης για άτομα με: αρθρίτιδα, αναπηρία, άλλα ζητήματα που καθιστούν δύσκολες τις ασκήσεις υψηλής αντίστασης. Το κολύμπι μπορεί ακόμη και να μειώσει τον πόνο σας ή να βελτιώσει την ανάρρωσή σας από τραυματισμό. Μία μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα ανέφεραν σημαντικές μειώσεις στον πόνο στις αρθρώσεις και στη δυσκαμψία και εμφάνισαν λιγότερο σωματικό περιορισμό μετά από δραστηριότητες όπως κολύμπι και ποδηλασία. Ακόμα πιο ενδιαφέρον, δεν υπήρχε καμία διαφορά στα οφέλη μεταξύ των δύο ομάδων. Έτσι, η κολύμβηση φαίνεται να έχει πολλά από τα ίδια οφέλη με τις ασκήσεις εδάφους.

Το κολύμπι μπορεί να έχει τη δύναμη να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα. Σε μια μελέτη σε ηλικιωμένους ενήλικες με αϋπνία, οι συμμετέχοντες ανέφεραν τόσο μια αύξηση στην ποιότητα ζωής όσο και τον ύπνο μετά την τακτική αερόβια άσκηση. Σχεδόν 50 τοις εκατό των ηλικιωμένων αντιμετωπίζει κάποιο επίπεδο αϋπνίας, οπότε αυτό είναι εξαιρετικό νέο. Η μελέτη επικεντρώθηκε σε όλους τους τύπους αερόβιας άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των ελλειπτικών, του Stairmaster, του ποδηλάτου, της πισίνας και των βίντεο άσκησης. Η κολύμβηση είναι προσβάσιμη σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων που ασχολούνται με σωματικά ζητήματα που κάνουν άλλες ασκήσεις, όπως το τρέξιμο, λιγότερο ελκυστικές. Αυτό μπορεί να κάνει το κολύμπι μια καλή επιλογή για ηλικιωμένους ενήλικες που θέλουν να βελτιώσουν τον ύπνο τους.

Ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους μπορούν επίσης να αποκομίσουν μερικές υπέροχες ανταμοιβές από το κολύμπι. Σε μια μελέτη σε ζώα, η κολύμβηση ενός μητρικού αρουραίου αποδείχθηκε ότι άλλαξε την ανάπτυξη του εγκεφάλου στους απογόνους της. Μπορεί ακόμη και να προστατεύσει τα μωρά από ένα είδος νευρολογικού ζητήματος που ονομάζεται υποξία-ισχαιμία, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Εκτός από τα πιθανά οφέλη για το παιδί, το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα τρία τρίμηνα. Μια άλλη μελέτη δεν εμφανίζει δυσμενείς επιπτώσεις στο κολύμπι σε χλωριωμένες πισίνες ενώ είστε έγκυος. Στην πραγματικότητα, οι έγκυες γυναίκες που κολύμπησαν κατά τη διάρκεια των αρχών έως τα μέσα της εγκυμοσύνης είχαν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού και συγγενών ελαττωμάτων. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here