Covid19:Μία δόση εμβολίου Pfizer ή AstraZeneca μειώνει τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο κατά 75%


Μία δόση εμβολίου Pfizer ή AstraZeneca κατά του κορονοϊού μειώνει τον κίνδυνο να κολλήσει κανείς κορονοϊό και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο κατά περίπου 75% υποδεικνύουν δεδομένα, όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο έρευνα του Public Health England.

H επίδραση του εμβολίου δεν έχει να κάνει με την παραλλαγή: Μία δόση εμβολίου είναι το ίδιο καλή για την αποτροπή της εισαγωγής για τη Δέλτα όσο και για την Άλφα.

Όπως είπε στο βρετανικό δίκτυο ο καθηγητής Άνταμ Φιν, μέλος του JCVI (Joint Committee on Vaccination and Immunisation), η παραλλαγή Δέλτα, που κυριαρχεί πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ξεκάθαρα πιο μολυσματική…και δυστυχώς είναι πιο πιθανό να σε στείλει στο νοσοκομείο αν είσαι αρκετά άτυχος ώστε να την κολλήσεις».

«Ένα καλό νέο για αυτό είναι πως ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών στο νοσοκομείο δεν είναι το ίδιο ταχύς με τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων. Οπότε αποτρέπουμε πολλές εισαγωγές με το πρόγραμμα εμβολιασμών, μα όχι όλες».

Όπως είπε, υπάρχουν και άλλα καλά νέα: Εάν κάποιος κάνει δύο δόσεις Pfizer ή AstraZeneca, είναι «λίγο πολύ εγγυημένο πως δεν θα καταλήξεις στο νοσοκομείο». Και ακόμη και με μία δόση, όταν επέλθει ανοσία, «μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο να καταλήξεις στο νοσοκομείο».

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ