Ανάρρωσε ο μεγάλος golfer Tyrrell Hatton μετά από σοβαρό χειρουργείο στον καρπό

Αν και οι φρικιαστικοί τελευταίοι 12 μήνες οδήγησαν σε τραγωδία με πολλές και τεράστιες διαταραχές στο αθλητικό ημερολόγιο, ο παίκτης γκολφ Tyrrell Hatton βλέπει το 2020 ως μια σημαντική χρονιά. Ξεκίνησε να ανακάμπτει από χειρουργική επέμβαση στον καρπό και έμεινε 32ος στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά μέχρι το τέλος του έτους ήταν ήδη στην πρώτη δεκάδα. “Το 2020 ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά και δύσκολη για πολλούς ανθρώπους”, δήλωσε ο Hatton στον Shane O’Donoghue του Living Golf του CNN. “Για μένα προσωπικά, το 2020 στο γήπεδο του γκολφ ήταν βασικά το καλύτερο της καριέρας μου μέχρι στιγμής.”

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία στο επαγγελματικό παιχνίδι – ο Άγγλος έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2011 – ήταν μια χειρουργική επέμβαση για έναν μακροχρόνιο τραυματισμό που προηγήθηκε της επαναστατικής περιόδου του. «Έπεσα στο Masters το 2017», θυμάται. “Είχα ένα ατύχημα και γλίστρησα πάνω στον καρπό μου. Από εκείνη τη στιγμή, είχα πρόβλημα με τον καρπό μου, δυόμισι χρόνια με πόνο και αρκετές ενέσεις στεροειδών για να το διαχειριστώ. Έφτασε στο σημείο όπου δεν είναι βιώσιμο να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Έκανα την επέμβαση και ευτυχώς βοήθησε. Από τότε είμαι χωρίς πόνο”. Αρχικά ο Hatton φοβόταν μετά τη χειρουργική επέμβαση, παραδεχόμενος ότι ένιωθε «νευρικός για το πώς επρόκειτο να ανακάμψει». «Ήταν τρομακτικό», είπε. “Νομίζω ότι είναι πολύ φυσικό για όποιον έχει κάνει εγχείρηση. Ευτυχώς όλα λειτούργησαν.”

Ο 29χρονος επέστρεψε σε δράση το 2020, εξασφαλίζοντας τη νίκη του PGA Tour και έγινε ο πρώτος Άγγλος που κέρδισε το Arnold Palmer Invitational στο Bay Hill τον Μάρτιο. Σχολιάζει ότι αυτό ήταν «προφανώς μια πολύ ωραία έκπληξη». “Όταν ξεκινάς για πρώτη φορά, απλά ελπίζεις ότι μπορείς να παίξετε κάποιο αξιοπρεπές γκολφ”, είπε. “Το να είμαι πάλι στα γήπεδα είναι υπέροχο και προφανώς ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο με τον οποίο κατάφερα. Είχαμε μια υπέροχη εβδομάδα και ευτυχώς ήρθε η ώρα να κερδίσω.”

Ήταν η ώρα του Hatton να κερδίσει ξανά τον Οκτώβριο σε ένα από τα εμβληματικά γεγονότα της European Tour, το BMW Championship στο Wentworth, όπου τελείωσε μπροστά από τον Victor Perez. Η νίκη ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον Hatton, αφού παρακολουθούσε το ιστορικό τουρνουά ως παιδί, και ήταν κρίσιμο για την πρόοδό του στις κορυφαίες 10 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here