Εμβολιασμός: Ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί στη Γαλλία

Ένα εκατομμύριο Γάλλοι έχουν ήδη εμβολιαστεί για την Covid-19, ανακοίνωσε χθες Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, σχεδόν ένα μήνα αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα.

Ο Καστέξ ευχαρίστησε μέσω του Twitter το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και όλους εκείνους που «ένωσαν τις δυνάμεις» τους για να ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία. Η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο να εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο Γάλλοι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ νωρίτερα χθες, η υπουργός Βιομηχανίας Ανιές Πανιέρ-Ρινασέρ ανέφερε στο France Inter ότι ο επόμενος στόχος είναι να εμβολιαστούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι τον Ιούνιο. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι ο αριθμός αυτός θα ξεπεραστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία ξεκίνησε την κυκλοφορία του εμβολίου Pfizer-BioNTech στις 27 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε, σύμφωνα με έρευνα της ομάδας δημοσκοπήσεων Odoxa και της εφημερίδας Le Figaro, το 58 % του γαλλικού πληθυσμού δήλωνε επιφυλακτικό για τη λήψη του εμβολίου COVID- 19, σε σύγκριση με το 33% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 41% στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα της Bristielle, οι επιφυλακτικοί της Γαλλίας συνήθως κατατάσσονται σε 3 κατηγορίες: νέοι, γυναίκες και άτομα ευθυγραμμισμένα με την πολιτική άκρα αριστερά και άκρα δεξιά. Ωστόσο, ο πιο συνηθισμένος λόγος, αναφέρει, είναι η δυσπιστία στην κυβέρνηση. Η Bristielle επισημαίνει 2 περιστατικά υγείας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τα οποία έχουν σημαδέψει το γαλλικό πληθυσμό: το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β ξεπροβάλλει και ένα σκάνδαλο μόλυνσης αίματος που εμπλέκει την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here