Ρυτίδες Προσώπου: Αποκωδικοποιώντας τι δηλώνουν για εσένα

Ρυτίδες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν: γραμμές οριζόντια στην κορυφή της ζώνης Τ, γραμμές ανησυχίας,  ένα «έντεκα» μεταξύ των φρυδιών, πόδι της χήνας στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, γραμμές γέλιου ή ρινοχειλικές πτυχές  γύρω από το άνω χείλος, κάθετες ρυτίδες γύρω από την περίμετρο του στόματος.

Οι ερευνητές έχουν απασχοληθεί μελετώντας πώς οι πτυχές του προσώπου μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μας αντιλαμβάνονται. Οι ρυτίδες αντικατοπτρίζουν τη συνολική μας διάθεση. Ακόμα και όταν τα πρόσωπά μας ξεκουράζονται ή είναι ουδέτερα, εξακολουθούμε να παρέχουμε ενδείξεις στα συναισθήματά μας και οι ρυτίδες που σχηματίζονται είναι μέρος αυτού που μας δείχνει μια πρόσφατη μελέτη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα με θετική διάθεση. Αν κατά συνέπεια συνηθίζετε να ακτινοβολείτε και να αναπτύξετε γραμμές γέλιου, ή που φτάνουν στα μάτια, πιθανότατα θα θεωρηθείτε ως ένα χαρούμενο άτομο.

Μπορούν να μιμηθούν περιφρόνηση ή RBF. Ακριβώς όπως τα ουδέτερα πρόσωπα κάποιων ανθρώπων μπορεί να υποδηλώνουν θετικότητα, μπορεί να υποδηλώνουν δυσαρέσκεια – αλλά χωρίς αυτή την πρόθεση. Τα τελευταία χρόνια, η φράση RBF (Resting Bitch Face) ήρθε στο διαδίκτυο για να περιγράψει αυτή την εμφάνιση. Οι ερευνητές έχουν πραγματικά μελετήσει το φαινόμενο του RBF, που τώρα χρησιμοποιείται ως επιστημονικός όρος, μέσω μιας τεχνολογίας που διαβάζει εκατοντάδες σημεία στο πρόσωπο για να προσδιορίσει τη συναισθηματική έκφραση.

Η τεχνολογία καταγράφει ένα μεγαλύτερο ποσοστό περιφρόνησης για παρουσία σε εικόνες ορισμένων ανθρώπων. Ορισμένες ρυτίδες, μπορούν να τονίσουν το RBF δίνοντας την εμφάνιση ενός μειωμένου στόματος. Οι γραμμές του μετώπου, της ανησυχίας και των χειλιών μπορούν επίσης να υποδηλώνουν δυσαρέσκεια. Για να προσδιορίσετε εάν έχετε RBF, μπορείτε να κάνετε τη δοκιμή των ερευνητών.

Δεν έχετε καμία υποχρέωση να χαμογελάτε για χάρη των άλλων. Πολλοί celebs ροκάρουν το στιβαρό βλέμμα. Και μερικοί άνθρωποι που έχουν RBF το θεωρούν μυστικό όπλο για την επιτυχία. Αλλά αν σας αφορά σε οποιαδήποτε κατάσταση, απλώς σύρετε ελαφρώς τις γωνίες του στόματος σας πίσω. Αυτό θα προκαλέσει ένα ουδέτερο πρόσωπο, ούτε σκύψιμο ούτε χαμόγελο. Για κάτι επιπλέον, πηγαίνετε για ένα μικρό μάτι.

Μπορούν να αναδείξουν την ειλικρίνεια. Μπορούν να είναι μια ένδειξη για τους άλλους πόσο γνήσιοι είστε, λέει μια πρόσφατη μελέτη. Το τσαλάκωμα των ματιών που κάνουμε μερικές φορές όταν εκφράζουμε θετικό ή αρνητικό συναίσθημα ονομάζεται δείκτης Duchenne και συνδέεται με το πώς οι άλλοι αντιλαμβάνονται την ένταση των συναισθημάτων μας. Και δεδομένου ότι οι ρυτίδες μπορούν να υποδηλώνουν τις εκφράσεις που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της ζωής σας, ένα ζευγάρι πόδι χήνας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πιο αυθεντικοί. 

Μην καθυστερείτε να εκφράζετε χαρά ή άλλα συναισθήματα. Οι λεπτές γραμμές μας μπορούν να αντιπροσωπεύουν αξίες της ζωής, όπως ανεμπόδιστο γέλιο και χαμόγελα που έχουν απλωθεί στα πρόσωπά μας. Αγκαλιάστε τις ρυτίδες για αυτό που είναι – το σημάδι των χρόνων μας έζησε στο έπακρο και χωρίς λύπη. Τι είναι πιο όμορφο από αυτό;

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here