Άγχος Αντιμετώπιση: Φυσικοί τρόποι μείωσης του στρες

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των αρνητικών σκέψεων και στο μυαλό σας να χαλαρώσει. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε κάθε πρωί με διαλογισμό 15 λεπτών. Αυτό θα ορίσει τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας σας. Καθίστε σε μια καρέκλα με τα πόδια σας σταθερά τοποθετημένα στο πάτωμα και τα μάτια σας κλειστά. Αναφέρετε ένα μάντρα που σας κάνει νόημα, όπως “Θα έχω μια καλή μέρα” ή “Νιώθω ειρηνικά με τον κόσμο.” Απομακρύνετε οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις εάν εισέλθουν στο κεφάλι σας και αφήστε τον εαυτό σας να είναι παρών στη στιγμή.

Μείωση του συναισθηματικού στρες. Εάν βρεθείτε σε μια ανεπιθύμητη συναισθηματική κατάσταση, αφιερώστε πέντε λεπτά για να είστε μόνος σας. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από το τρέχον περιβάλλον σας. Βρείτε έναν ήσυχο χώρο για να εστιάσετε στην αναπνοή σας. Βάλτε το χέρι σας στην κοιλιά σας, και νιώστε ότι ανεβαίνει και πέφτει. Εισπνεύστε βαθιές αναπνοές και εκπνεύστε αργά και δυνατά. Αυτό θα επιβραδύνει τον καρδιακό παλμό σας και θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε σε μια σταθερή συναισθηματική κατάσταση. Αυτή η πράξη μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο αντιμετώπισης οτιδήποτε προκαλεί το άγχος.

Μείωση του σωματικού στρες. Η προσθήκη γιόγκα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να παρέχει ταυτόχρονα σωματική δραστηριότητα και διαλογισμό. Η άσκηση της γιόγκα μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Είτε πρόκειται για γιόγκα είτε για άλλη μορφή άσκησης, πρέπει να στοχεύσετε για 30 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης την ημέρα. Μπορείτε να κάνετε 10 λεπτά άσκησης όταν ξυπνάτε, 10 λεπτά το απόγευμα και 10 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.

Μείωση του οικογενειακού στρες. Εάν αισθάνεστε συγκλονισμένοι από οικογενειακές υποχρεώσεις, θυμηθείτε ότι είναι εντάξει να πείτε όχι. Η οικογένειά σας θα καταλάβει αν δεν μπορείτε να πάτε σε όλες τις εκδηλώσεις. Εάν το άγχος σας πηγάζει από το να μην βλέπετε την οικογένειά σας όσο συχνά θέλετε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να διασκεδάσετε με μια οικογενειακή βραδιά εβδομαδιαίως ή δύο εβδομάδες. Μπορείτε να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια ή να συμμετάσχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πεζοπορία, κολύμπι ή οποιαδήποτε δραστηριότητα μαζί.

Μείωση του εργασιακού άγχους. Τα προβλήματα άγχους στην εργασία μπορούν να έρθουν στο σπίτι μαζί σας. Μιλήστε με τον προϊστάμενό σας εάν δυσκολεύεστε στη δουλειά. Μπορεί να υπάρχουν επιλογές για την ανακούφιση ή την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων που αντιμετωπίζετε πολλοί. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να μεταβείτε σε διαφορετικό τμήμα ή ακόμα και να βρείτε νέα εργασία εντελώς. Παρόλο που τα επίπεδα άγχους αυξάνονται όταν ψάχνετε για μια νέα δουλειά, μπορεί να βρείτε ότι τακτοποιείται με μια διαφορετική θέση που ταιριάζει καλύτερα στις δεξιότητες και την προσωπικότητά σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here