Fauci ΗΠΑ: Θα δαπανήσουν 3,2 δισ. δολάρια για αντιιικά χάπια για την COVID-19


Fauci ΗΠΑ: Ο Fauci είπε ότι τα εμβόλια παραμένουν «το επίκεντρο του οπλοστασίου μας». Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφιερώνουν 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να προωθήσουν την ανάπτυξη αντιιικών χαπιών για την COVID-19 και άλλους επικίνδυνους ιούς που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πανδημίες.Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, ανακοίνωσε την επένδυση την Πέμπτη σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου ως μέρος ενός νέου «προγράμματος προστασίας από ιούς για πανδημίες» για την ανάπτυξη φαρμάκων για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων που προκαλούνται από δυνητικά επικίνδυνους ιούς όπως ο κορωνοϊός.

Τα χάπια για την COVID-19, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων μετά τη μόλυνση, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα μπορούσαν να αρχίσουν να φθάνουν μέχρι το τέλος του έτους, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των κλινικών δοκιμών.

Η χρηματοδότηση θα επιταχύνει αυτές τις κλινικές δοκιμές και θα παρέχει πρόσθετη υποστήριξη στην έ ευνα, ανάπτυξη και κατασκευή του ιδιωτικού τομέα.

Ο Fauci είπε ότι το νέο πρόγραμμα θα επενδύσει στην “επιτάχυνση των πραγμάτων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη” για την COVID-19, αλλά θα λειτουργήσει επίσης για την καινοτομία νέων θεραπειών για άλλους ιούς.

“Υπάρχουν λίγες θεραπείες που υπάρχουν για πολλούς από τους ιούς που έχουν πιθανότητα πανδημίας”, είπε.

Αλλά πρόσθεσε, “τα εμβόλια παραμένουν σαφώς το επίκεντρο του οπλοστασίου μας.”

Οι ΗΠΑ ενέκριναν ένα αντιιικό φάρμακο, το remdesivir, κατά της COVID-19 και επέτρεψαν την επείγουσα χρήση τριών συνδυασμών αντισωμάτων που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό. Αλλά όλα τα φάρμακα πρέπει να εγχυθούν σε νοσοκομεία ή ιατρικές κλινικές και η ζήτηση ήταν χαμηλή λόγω αυτών των διοικητικών εμποδίων.

Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις θεραπείες, συνδέοντας άτομα που έχουν θετικά αποτελέσματα για την COVID-19 με πληροφορίες σχετικά με τους κοντινούς παρόχους. Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Fauci, ζήτησαν όλο και περισσότερο απλούστερα φάρμακα με βάση τα χάπια τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν οι ίδιοι οι ασθενείς. Ορισμένοι φαρμακοποιοί δοκιμάζουν τέτοια φάρμακα, αλλά τα αρχικά αποτελέσματα δεν αναμένονται για αρκετούς μήνες. Τα επί του παρόντος διαθέσιμα φάρμακα έχουν αποδειχθεί ως επί το πλείστον ότι βοηθούν τους ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία ή να μειώσουν τον χρόνο ανάρρωσης κατά αρκετές ημέρες. Υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ έδωσαν περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε ταχέως αναπτυσσόμενα πολλαπλά εμβόλια.

Αλλά λιγότερο από το ήμισυ αυτού του ποσού προοριζόταν για την ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Αυτό το έλλειμμα γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητικό καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού επιβραδύνεται και οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη διαχείρισης της ασθένειας σε εκατομμύρια Αμερικανούς που μπορεί να μην εμβολιαστούν ποτέ.

Η μεγαλύτερη ανάγκη είναι ένα βολικό χάπι που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με πρώιμα συμπτώματα της COVID-19 να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες και να χρειαστούν νοσηλεία.

Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, Roche και AstraZeneca, δοκιμάζουν αντιιικά σε μορφή χαπιού.

Μέχρι αυτήν την εβδομάδα, τα μόνα φάρμακα που αποδείχτηκε ότι ενισχύουν την επιβίωση ήταν στεροειδή που χορηγήθηκαν σε ασθενείς, αρκετά ασθενείς ώστε να χρειάζονται επιπλέον οξυγόνο και εντατική θεραπεία.

Ωστόσο, την Τετάρτη, ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι ένας από τους συνδυασμούς αντισωμάτων μείωσε επιτυχώς τους θανάτους σε μια μεγάλη μελέτη σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19.

Νέα για τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα αντιιικά χάπια αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους The New York Times.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ