Ρομπότ Sophia: Η συμβολή της ρομποτικής βιομηχανίας στην πανδημία [pic, vid]

“Κοινωνικά ρομπότ σαν εμένα μπορούν να φροντίσουν τους άρρωστους ή ηλικιωμένους”, λέει η Sophia καθώς πραγματοποιεί περιοδεία στο εργαστήριό της στο Χονγκ Κονγκ. “Μπορώ να βοηθήσω στην επικοινωνία, στη θεραπεία και στην παροχή κοινωνικής διέγερσης, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις”.

Η Hanson πιστεύει ότι οι ρομποτικές λύσεις για την πανδημία δεν περιορίζονται στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πελάτες σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο και οι αεροπορικές εταιρείες επίσης. “Η  Sophia και τα ρομπότ Hanson είναι μοναδικά με το να μοιάζουν τόσο ανθρώπινα“, πρόσθεσε. “Αυτό μπορεί να είναι τόσο χρήσιμο σε αυτούς τους καιρούς όπου οι άνθρωποι είναι τρομερά μοναχικοί και κοινωνικά απομονωμένοι”. Η εταιρεία ανέφερε ότι σκοπεύει να πωλήσει “χιλιάδες” ρομπότ το 2021, μεγάλα και μικρά, χωρίς να παρέχει συγκεκριμένο αριθμό.

Η Hanson λανσάρει ένα ρομπότ φέτος που ονομάζεται Grace (Γκρέις), το οποίο αναπτύχθηκε για τον τομέα υγείας. Προϊόντα από άλλους μεγάλους παράγοντες του κλάδου βοηθούν και στην καταπολέμηση της πανδημίας. Το ρομποτικό ρομπότ της SoftBank αναπτύχθηκε για να εντοπίσει ανθρώπους που δεν φορούσαν μάσκες. Στην Κίνα, η εταιρεία ρομποτικής CloudSers βοήθησε στη δημιουργία ενός νοσοκομείου πεδίου ρομπότ κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού στο Wuhan. Η χρήση ρομπότ ήταν σε άνοδο πριν την πανδημία. Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ρομποτικής, οι παγκόσμιες πωλήσεις ρομπότ επαγγελματικής υπηρεσίας είχαν ήδη αυξηθεί 32% σε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 2018 και του 2019.

Ρομπότ AI για μαζική παραγωγή για την ευρύτερη αγορά

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here