Ισραήλ κορωνοϊός: Τέρμα στις πτήσεις για αποφυγή εξάπλωσης covid-19

Τα μέτρα ελήφθησαν από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και περιλαμβάνουν “απαγόρευση των εισερχόμενων αεροπλάνων στο Ισραήλ, εκτός από τις πτήσεις φορτίου, τις πυροσβεστικές πτήσεις και τις πτήσεις για έκτακτη ιατρική εκκένωση”.  

 

Το μέτρο περιλαμβάνει, επίσης, προσωρινό περιορισμό των αδειών για τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες και περιορισμό των εξαιρέσεων από τους προηγούμενους ταξιδιωτικούς κανόνες που εφαρμόστηκαν για την άμβλυνση του COVID-19. Σύμφωνα με το νέο κανόνα, οι μόνες πτήσεις που επιτρέπονται θα είναι για ιατρική περίθαλψη, δικαστικές διαδικασίες στις οποίες πρέπει να συμμετάσχει ταξιδιώτης ή κηδείες στενών συγγενών. Οι νέοι αυστηροί κανονισμοί έρχονται λιγότερο από 2 ημέρες μετά την απόφαση των ηγετών του Ισραήλ να επιτρέψουν συνεχή ταξίδια στη χώρα, αλλά μόνο από επιβάτες οι οποίοι είχαν πρόσφατα αποδειχθεί υγιείς μέσω τεστ PCR ή είχαν δείξει στην ικανοποίηση της κυβέρνησης ότι είχαν αναρρώσει από το COVID-19.

Το Ισραήλ είχε επίσης απαιτήσει αυστηρή απομόνωση για οποιονδήποτε εισέρχεται στη χώρα χωρίς να έχει εμβολιαστεί με επαρκή χρόνο για να προστατευθεί. Ταξιδιώτης που έφτασε στο Ισραήλ αεροπορικώς βρέθηκε να έχει μολυνθεί από μετάλλαξη του COVID-19 που έχει εντοπιστεί στο Λος Άντζελες. Ο ταξιδιώτης είχε ήδη μολύνει 4 άτομα πριν αναγνωριστεί ότι αποτελεί κίνδυνο. Οι ενέργειες του Ισραήλ ακολουθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς νέα στελέχη του COVID-19 φαίνεται να θέτουν νέους κινδύνους στον τρόπο εξάπλωσής τους και, ενδεχομένως, στην ικανότητά τους να εξουδετερώσουν τα θύματά τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here