Πώς να προσαρμόσετε την αναπνοή σας στην κολύμβηση

Στη στεριά, είναι αδιατάρακτο, αλλά μόλις ξεκινήσουμε την κολύμβηση, χρειάζεται πολύ περισσότερη εστίαση και παίζει τεράστιο ρόλο στην αποδοτικότητα της κολύμβησης και στην εμπιστοσύνη στο νερό. Όταν πάμε από την πισίνα στη θάλασσα, πρωταρχικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε την αποτελεσματική μας τεχνική κολύμβησης, συμπεριλαμβανομένου του χαλαρού μας ρυθμού αναπνοής.

Όταν ξεκινάς την κολύμβηση. Ιδιαίτερα στην αρχή ενός γεγονότος, αλλά και όταν πέφτετε για πρώτη φορά το νερό για ένα κοινωνικό κολύμπι, τυχόν αυξημένο άγχος ή/και κρύο νερό θα αυξήσει το ρυθμό αναπνοής σας. Εάν συνήθως αναπνέετε κάθε 3/4/5/6 παλμό, ξεκινήστε αναπνέοντας κάθε 2ο για να ρυθμίσετε την αναπνοή σας, στη συνέχεια αλλάξτε τον ρυθμό.  Αναπνεύστε κάθε δεύτερο χτύπημα για να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κρατήσετε τους πνεύμονές σας γεμάτους οξυγόνο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα λεπτό να βουτήξετε κάτω από κύματα. Επίσης, όσο πιο συχνά αναπνέεις, τόσο πιο συχνά μπορείς να δεις, και θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή σχετικά με την προσέγγιση των κυμάτων για να πετύχεις το συγχρονισμό σου.

Όταν κολυμπάτε την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα, όταν ο ήλιος είναι χαμηλός, σκεφτείτε να αναπνέετε μακριά από τον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο δεν προστατεύεις μόνο τα μάτια σου αλλά αυξάνεις και την ορατότητα σου στην επιφάνεια του νερού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν κολυμπάς πίσω από το σερφ και ψάχνεις πίσω για κύματα. Όταν ο άνεμος εντείνεται και η επιφάνεια του νερού είναι ευμετάβλητη, ανάπνευσε μακριά από τον άνεμο. Το κεφάλι σου θα δημιουργήσει ένα “καταφύγιο” για να αναπνεύσεις με ηρεμία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here