Το εγκεφαλικό μοναστήρι: Η πόρτα της συνείδησης

Το εγκεφαλικό μοναστήρι βρίσκεται ακριβώς κάτω από το νεοκορτασμό , μια γκρίζα ουσία που αποτελείται από νευρωνικούς άξονες που μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες. Όπως σε πολλαπλές εγκεφαλικές δομές, το μοναστήρι είναι διπλό, δηλαδή υπάρχει ένα για κάθε ημισφαίριο και και τα δύο βρίσκονται ακριβώς στο επίπεδο των αυτιών. Ολόκληρη η περιοχή περιβάλλεται επίσης από λευκή ύλη.

Μόλις το 2020 άρχισαν να απαντώνται ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία και τη σημασία αυτής της πολύ λεπτής περιοχής του εγκεφάλου. Εάν μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα για το εγκεφαλικό μοναστήρι, αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Το πρώτο για την περίπλοκη τοποθεσία του. Το δεύτερο είναι επειδή πολύ λίγοι ασθενείς ή πειραματόζωα έχουν βιώσει τοπική βλάβη σε αυτήν την περιοχή. Τώρα, τα πράγματα έχουν ήδη αλλάξει χάρη σε ένα νέο μηχανικό που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία. Η έρευνα διεξήχθη στο Ινστιτούτο Επιστημών Εγκεφάλου RIKEN στην Ιαπωνία και ήταν εκείνοι που, τελικά, αποκάλυψαν τις λειτουργίες του μοναστηριού του εγκεφάλου.

Το έχουν κάνει χάρη σε μια τεχνική που ονομάζεται οπτογενετική. Αποτελείται από το συνδυασμό γενετικών και οπτικών μεθόδων για την ανάλυση των λειτουργιών ορισμένων κυττάρων ζωντανών ιστών. Γίνεται με απόλυτη ακρίβεια και χωρίς να καταστρέφεται κανένα βιολογικό σύστημα. Ας δούμε λοιπόν τι έχει ανακαλυφθεί για το εγκεφαλικό μοναστήρι. Το εγκεφαλικό μοναστήρι σχετίζεται επομένως με την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της συνείδησης . Είναι μια εμπειρία στην οποία το συνειδητό μυαλό κλείνει και η ηλεκτρική δραστηριότητα των νευρώνων αρχίζει να εκπέμπει αργά κύματα.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here