Ευαισθησία και υπερευαισθησία: Ποια είναι η διαφορά

Ένα παράδειγμα υπερευαίσθητου ατόμου είναι ότι ο συνάδελφός του που παρερμήνευσε μια χειρονομία και εκτός από το να θυμώνει και να εκραγεί στη μέση του γραφείου, υποβάλλει καταγγελία στο αφεντικό. Ενώ ένα παράδειγμα ενός πολύ ευαίσθητου ατόμου μπορεί να είναι ότι όταν συμβαίνει ένα αρνητικό συμβάν, ανησυχεί περισσότερο για την αντίδραση του άλλου ατόμου.

Η υψηλή ευαισθησία είναι μια βιολογική προδιάθεση. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει να κάνει πραγματικά με τα συναισθήματα. Όπως και άλλοι βιολογικοί παράγοντες, η υψηλή ευαισθησία είναι πολύ περίπλοκη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον. Μπορεί να είστε πολύ ευαίσθητοι και να μην είστε υπερευαίσθητοι. Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να βλάψετε τα συναισθήματά σας εάν έχετε συναισθηματικές ικανότητες. Η ιδέα ότι οι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν τη διάθεση των άλλων είναι αλήθεια. Αυτό μπορεί να τους διευκολύνει να βλάψουν τους άλλους, αν το θέλουν, αλλά δεν είναι εύκολο για αυτούς να τους βλάψουν ή να τους χειριστούν συναισθηματικά ή αδύνατο να το κάνουν.

Εάν έχουν αναπτύξει θετικές συναισθηματικές δεξιότητες, μπορούν να είναι μια μεγάλη υποστήριξη στους φίλους και την οικογένειά τους. Λόγω της υψηλής ευαισθησίας, το άτομο πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τη συναισθηματική του κατάσταση καλύτερα από τα περισσότερα. Έτσι καταλήγετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας πολύ βαθιά σε συναισθηματικό επίπεδο εάν κάνετε καλή δουλειά με τον εαυτό σας. Τους αρέσουν οι στιγμές της μοναξιάς. Είναι στιγμές κατά τις οποίες μπορούν να συνδεθούν με το εσωτερικό τους σε βάθος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here