Ξεφλούδισμα : Συμβουλές για να το καταπολεμήσετε


Σε λιγότερο συχνές περιπτώσεις, το ξεφλούδισμα του δέρματος μπορεί να αποτελεί ένδειξη διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος ή άλλης ασθένειας. Εάν το δέρμα σας που ξεφλουδίζει δεν προκαλείται από ηλιακό έγκαυμα, μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν δοκιμάσετε θεραπείες στο σπίτι.

Εάν το δέρμα σας έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει μετά από ηλιακό έγκαυμα, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το εμποδίσετε να επιδεινωθεί. Όσο δελεαστικό είναι, μην τραβήξετε το δέρμα σας που ξεφλουδίζει. Αντ ‘αυτού, αφήστε το να απομακρύνει το σώμα σας από μόνο του. Ακολουθούν μερικές μέθοδοι θεραπείας και συμβουλές για να σταματήσετε το ξεφλούδισμα μόλις ξεκινήσει.

Πάρτε ένα παυσίπονο
  • Πάρτε ένα εξωχρηματιστηριακό (OTC) ανακουφιστικό πόνου όπως ιβουπροφαίνη (Advil) ή ασπιρίνη (Bayer).
  • Αυτά τα φάρμακα λειτουργούν για τη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας που περιβάλλει το ηλιακό έγκαυμα. Μπορούν επίσης να μειώσουν τον πόνο που σχετίζεται με την εμφάνιση ηλιακού εγκαύματος.

Χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική αντιφλεγμονώδη κρέμα

  • Εφαρμόστε μια τοπική αντιφλεγμονώδη κρέμα στο ηλιακό έγκαυμα, όπως αλόη βέρα ή κρέμα κορτιζόνης.
  • Ή  εφ ‘όσον δεν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη , συνθλίβετε μερικά δισκία ασπιρίνης σε μια λεπτή σκόνη και προσθέστε αρκετό νερό μέχρι να σχηματίσει μια πάστα γκοπ. Εφαρμόστε το στις περιοχές του σώματός σας που επηρεάζονται από ηλιακά εγκαύματα.
  • Αποφύγετε τις κρέμες με βάση το πετρέλαιο ή άλλες κρέμες με βάση το λάδι, καθώς μπορεί να παγιδεύσουν τη θερμότητα και να κάνουν το ηλιακό έγκαυμα και το ξεφλούδισμα σας ακόμη χειρότερο.
  • Προσπαθήστε να ενυδατώσετε αμέσως μετά το μπάνιο σας, όταν το δέρμα σας είναι ακόμη υγρό, για να βοηθήσετε να σφραγίσετε την υγρασία.

 Κάντε ένα δροσερό μπάνιο
  • Κάντε ένα δροσερό (λίγο πιο χλιαρό) μπάνιο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου από το ηλιακό έγκαυμα και να εμποδίσει το δέρμα σας να ξεφλουδίσει περαιτέρω.
  • Αποφύγετε το ντους εάν το δέρμα σας έχει φουσκάλες εκτός από το ξεφλούδισμα, καθώς το ντους μπορεί να σκάσει τις φουσκάλες σας και να προκαλέσει περισσότερο ξεφλούδισμα.
  • Μην χρησιμοποιείτε σαπούνια ή λάδια μπάνιου όταν κάνετε μπάνιο. Αυτά μπορεί να κάνουν το ξεφλούδισμα χειρότερο.

Να τρίβετε απαλά το δέρμα σας

  • Αποφύγετε να τρίβετε το δέρμα σας με μια πετσέτα μετά το μπάνιο. Αυτό μπορεί να κάνει το ξεφλούδισμα χειρότερο. Αντιθέτως, στεγνώστε το δέρμα σας με μια πετσέτα.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για το ξεφλούδισμα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ