Σφουγγάρια μακιγιάζ: Τα επικίνδυνα βακτήρια που φιλοξενούν

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν μακιγιάζ για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά τους και να εκφράσουν την προσωπικότητά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία, από το Μάιο του 2017, το 31% των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών, το 41% ​​των ατόμων ηλικίας 30-59 ετών και το 35% των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω φορούν μακιγιάζ καθημερινά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, η εφαρμογή μακιγιάζ σε μπάνια, δημόσιες τουαλέτες και σε ταξίδια με αυτοκίνητο, τρένο και αεροπλάνο δίνει στα προϊόντα μακιγιάζ και στα συναφή εργαλεία ομορφιάς πολλές ευκαιρίες για τη συλλογή δυνητικά επιβλαβών βακτηρίων.

Όλα τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν «διάρκεια ζωής», που αναφέρεται στην περίοδο κατά την οποία είναι συνήθως ασφαλή για χρήση. Η διάρκεια αυτής της περιόδου ποικίλλει από προϊόν σε προϊόν και η ακατάλληλη χρήση μακιγιάζ – όπως το τρίψιμο της σκιάς ματιών με βρώμικα δάχτυλα – μπορεί επίσης να την επηρεάσει.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ένα σύμβολο (ένα ανοιγμένο βάζο μακιγιάζ) και έναν αριθμό – που αντιπροσωπεύει έναν αριθμό μηνών – στη συσκευασία για να δείξουν πόσο καιρό αυτά τα προϊόντα είναι ασφαλή για χρήση μετά το άνοιγμα.

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν τον κανόνα ότι όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που πωλούνται στην ΕΕ πρέπει να διαθέτουν αυτές τις πληροφορίες διάρκειας ζωής, τις οποίες αποκαλούν «χρονική περίοδο μετά το άνοιγμα» στη συσκευασία. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), “[t] εδώ δεν υπάρχουν νόμοι ή κανονισμοί των ΗΠΑ που απαιτούν τα καλλυντικά [συμπεριλαμβανομένου του μακιγιάζ] να έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής ή να έχουν ημερομηνίες λήξης στις ετικέτες τους.” Ως αποτέλεσμα, στις ΗΠΑ, τουλάχιστον, οι κατασκευαστές μπορούν να ξεφύγουν από το να μην παρέχουν στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με το χρονικό διάστημα για το οποίο ένα προϊόν μακιγιάζ παραμένει ασφαλές.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν μακιγιάζ διαθέτουν επίσης ειδικά εργαλεία, όπως πινέλα και σφουγγάρια, για να εφαρμόσουν τα προϊόντα τους. Αυτά τα εργαλεία μπορούν επίσης να συλλέξουν εύκολα επιβλαβή βακτήρια, αλλά οι περισσότεροι παραμελούν να τα καθαρίσουν όσο συχνά πρέπει.

Τα βακτήρια υπάρχουν στο 70-90% των προϊόντων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here