Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τα 35 κρούσματα στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων. 

Επί του συνόλου 37 τροφίμων και 11 εργαζομένων διαγνώστηκαν 28 τρόφιμοι και 7 εργαζόμενοι θετικοί στον covid-19, σύμφωνα με τους δύο δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις 22 και 23/1/2021.

Από το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των τροφίμων, 11 εξ αυτών νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, η εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε προκαταρκτική έρευνα, που όμως, λόγω καραντίνας, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με τη λήψη καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας παρήγγειλε από το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου να διερευνήσει αν υπάρχουν εγγράφως οι ενέργειες που ορίζονται στην ΚΥΑ για τη λειτουργία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

Ωστόσο, δεν θα προσωποποιηθούν οι κατηγορίες ακόμη, καθώς μετά τη λήξη της καραντίνας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από τη Διοίκηση, το προσωπικό και τροφίμους του Γηροκομείου. Σημειώνεται ότι στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των εργαζομένων βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: magnesianews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here