Σχέσεις: Αυτοί είναι οι έξι τύποι αγκαλιάς και η ερμηνεία τους

Για να αποκρυπτογραφήσουμε τι μπορεί να σημαίνει μια αγκαλιά, μιλήσαμε με ειδικούς της οικειότητας που διέλυσαν επτά συνηθισμένους τύπους αγκαλιών και τι λένε για μια σχέση.

  • Πλαϊνή αγκαλιά. Μια αγκαλιά είναι όταν δύο σώματα αγκαλιάζουν το ένα το άλλο με τα χέρια τους γύρω από τη μέση ή τον ώμο του άλλου ατόμου. Συνήθως είναι όρθιοι δίπλα-δίπλα, ο ένας με το αριστερό χέρι και ο άλλος με το δεξί. Αυτή η αγκαλιά είναι πιο συνηθισμένη σε γνωστούς παρά σε φίλους, καθώς είναι πιο προσιτή και κατάλληλη για ανθρώπους που δεν είναι πολύ κοντά.
  • Αγκαλιά μονής όψης: Συχνά θεωρούμενες ως μια αναγκαστική ή ανεπιθύμητη αγκαλιά, η μονόπλευρη αγκαλιά μπορεί να είναι πραγματικά συναισθηματικά υποστηρικτική.

  • Φιλική αγκαλιά: Η αγκαλιά ενός φίλου είναι μια παραδοσιακή, ζεστή αγκαλιά, όπου ακουμπούν  και τα δύο στήθη. Η απόσταση μεταξύ των δύο λεκανών παρέχει επιπλέον χώρο, έτσι τίποτα δεν παρερμηνεύεται ως σεξουαλική ή ρομαντική. Γενικά, αυτές οι αγκαλιές είναι γρήγορες, εκτός και αν έχετε να δείτε ο ένας τον άλλο για πολύ καιρό.
  • Αγκαλιά από πίσω: Ανάλογα με τον τρόπο εκτέλεσης αυτής της αγκαλιάς, θα μπορούσε να υποδείξει μια ρομαντική σχέση ή μια σχέση γονέα-παιδιού. Σε ένα ρομαντικό περιβάλλον, το ένα άτομο συνήθως στέκεται πίσω από το άλλο, με το μπροστινό μέρος της αγκαλιάς να αγγίζει την πίσω πλευρά του άλλου στενά, και περικλείει τα χέρια του γύρω από το στήθος ή τον κορμό του συντρόφου.  Σε ένα περιβάλλον γονέα-παιδιού, ο γονέας μπορεί να σκύψει προς τα κάτω, να τυλίξει τα χέρια του γύρω από το στήθος του παιδιού του από πίσω, και να ταράξει απαλά την παιδική πλευρά προς το πλάι ή απλά να τα κρατήσει. Αυτή η πόζα είναι συνδεδεμένη  για τα ζευγάρια επειδή μπορούν να παραμείνουν σωματικά κοντά ενώ κοιτούν την ίδια θέα.

  • Αγκαλιάζοντας από τη μέση: Αυτή είναι μια προσωπική ρομαντική αγκαλιά, που παρέχει ένα άνοιγμα για κάποιον να κάνει την επόμενη κίνηση. Μπορούν να το πάνε σε ένα πιο παιχνιδιάρικο σεξουαλικό βασίλειο, ίσως να αρχίσουν να φιλιούνται ή να κοιτούν ο ένας στα μάτια του άλλου.
  • Αγκαλιά αρκούδας, γνωστή και ως σφιχτή αγκαλιά: Το συναίσθημα αυτής της αγκαλιάς θυμίζει να είμαστε στη μήτρα, όταν αισθανόμαστε ζεστοί και ασφαλείς. Βοηθάει επίσης να ενεργοποιηθεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο μας βγάζει από μια κατάσταση μάχης, πτήσης ή παγώματος. Οι στενοί φίλοι, οι ρομαντικοί σύντροφοι και τα μέλη της οικογένειας μπορούν όλα να κάνουν μια αγκαλιά αρκούδας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here