Σχέσεις σύντροφοι: Γιατί αλλάζουν οι άνθρωποι

Ο William James είπε ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι σαν γύψος, δεν αλλάζει ποτέ. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε καλά, αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Συχνά, οι φιγούρες που είναι πολύ κοντά μας μας εκπλήσσουν με απροσδόκητες αντιδράσεις, με πολύ διαφορετικά πάθη από αυτά που είχαν και ακόμη και με διαφορετικές συμπεριφορές. Όλα αυτά δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά, είναι μέρος αυτής της τεράστιας πολυπλοκότητας που μας καθορίζει τόσο πολύ.

Η αλλαγή είναι κοινή, η προσωπικότητά μας δεν έχει πέσει , αλλά ορισμένες πτυχές διαβρώνονται, άλλες διαμορφώνονται με τις εμπειρίες μας, εντοπίζοντας έτσι μια ανακούφιση που ποικίλλει σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής μας. Με αυτόν τον τρόπο, και παρόλο που η ουσία μας παραμένει κλειδωμένη σε αυτόν τον θάλαμο οστού που είναι το κρανίο, υπερβαίνουμε πέρα ​​από τα τείχη του για να συσχετιστούμε, να αισθανθούμε, να παρατηρήσουμε και να βιώσουμε. Υπάρχουν γεγονότα, προσωπικές περιστάσεις που μας επηρεάζουν με διαφορετικούς τρόπους και δημιουργούν μια αλλαγή σε εμάς.

Άλλες φορές, εμείς εμείς είμαστε αυτοί που προωθούμε νέες συμπεριφορές, που τείνουμε προς άλλα ενδιαφέροντα επειδή πιστεύουμε ότι είναι βολικό. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος που έχει μια αλληλεξαρτώμενη σχέση για χρόνια μπορεί να αποφασίσει να τερματίσει αυτήν τη σχέση. Αφού το κάνει, αισθάνεται ακόμη και την ανάγκη να βελτιώσει ορισμένες πτυχές της προσωπικότητάς του, όπως αυτοεκτίμηση, επιθετικότητα, επίλυση .. Στην ουσία, η αλλαγή στον άνθρωπο δεν είναι μόνο πραγματική, αλλά είναι πολύ συχνή. Ωστόσο, στο σχεσιακό επίπεδο, όλα αυτά μας προκαλούν έκπληξη, εντοπίζοντας αντιδράσεις για τις οποίες δεν είμαστε πάντα προετοιμασμένοι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here