Κομισιόν: Το 57% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό


Μέχρι και σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου, το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ που έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ανέρχεται στο 57%. Τα νέα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Ντάνα Σπινάντ μέσω γραφήματος που ανήρτησε στο Twitter.

Επισημαίνεται επίσης ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 325,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην ΕΕ, ενώ 385 εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί ως σήμερα.

Την ίδια στιγμή, στη Μεγάλη Βρετανία έχει εμβολιαστεί λίγο πάνω από το 80% του ενήλικου πληθυσμού. Η απόκλιση στην εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ ΕΕ και Μεγάλης Βρετανίας οφείλεται σε δύο λόγους:

  • αφενός στο γεγονός ότι η Βρετανία ξεκίνησε νωρίτερα τους εμβολιασμούς και
  • αφετέρου στην στρατηγική του Λονδίνου να εμβολιάσει όσους περισσότερους πολίτες γίνεται με την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 με σκοπό να χτίσει ταχύτερα ένα τείχος ανοσίας.

 

Βασίλης Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει τείχος ανοσίας

Όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, από το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθει την περασμένη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο (15/06) είχε επισημάνει ότι στην Ελλάδα “το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε και θέλουμε για να επιστρέψουμε σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ