Δένδιας: Δεν έχουμε ξεχάσει την πειρατεία στο αεροσκάφος της Ryanair


«Η Ελλάδα – καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους – εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων», τόνισε ο κύριος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των υπεύθυνων για την αεροπειρατεία που σημειώθηκε στο αεροσκάφος της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως: «Οι κυρώσεις δεν είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας. Και αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα», ξεκαθάρισε.

«Τούτου λεχθέντος, δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair. Η Ελλάδα – καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους – εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων», είπε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν οι κυρώσεις οδηγήσουν τον Λουκασένκο να στραφεί περαιτέρω προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κ. Δένδιας τόνισε πως «αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση – λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της – οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα, αν μου επιτρέπετε, είναι φιλοσοφία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ