Βελτιώνονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας: Επιστρέφουν οι πρεσβευτές στα πόστα τους

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Μόσχα, ο Τζον Σάλιβαν, ο οποίος επέστρεψε την άνοιξη στη Ουάσινγκτον λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, θα επιστρέψει στην Ρωσία αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (21/6) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επιστροφή των πρεσβευτών αποφασίσθηκε κατά την συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα στην Γενεύη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ επέστρεψε στην Ουάσινγκτον την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με την πρόθεση διατήρησης «ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την ρωσική κυβέρνηση για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων, αλλά και για τον περιορισμό των κινδύνων για παρανοήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».

Οι αμερικανορωσικές διπλωματικές σχέσεις επιδεινώθηκαν γρήγορα μετά την ανάληψη ης προεδρίας τον Ιανουάριο από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατηγορεί την Ρωσία για τις διαδοχικές κυβερνοεπιθέσεις και την ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το Μάρτιο, ο Ρώσος πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ ανακλήθηκε στην Μόσχα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στο πλαίσιο των οποίων χαρακτήρισε «killer» τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ένα μήνα αργότερα, ο Τζον Σάλιβαν ανακοίνωνε ότι επιστρέφει στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις έπειτα από «σύσταση» του Κρεμλίνου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ