Τα γυρίζει ο Ερντογάν και κάνει επίθεση φιλίας στον Μητσοτάκη


Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις στη χώρα μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα «γυρίζει» και δηλώνει ικανοποιημένος μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως κατά την άποψή του ξεκινάει μια νέα εποχή συνεννόησης στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχοντας μαζί τους μόνο τους συμβούλους τους και όχι τους υπουργούς Εξωτερικών, έδειξαν πως θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι την πολιτική πρωτοβουλία των εξελίξεων, καθώς οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα από άλλους φαίνεται πως δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή σε δηλώσεις του προς τους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν αποκάλυψε και μια σημαντική λεπτομέρεια, πως ο εκπρόσωπος και σύμβουλός του Ιμπραχίμ Καλίν δεν ήταν στην αίθουσα για απλή διερμηνεία όπως κάποιοι θέλησαν να παρουσιάσουν, αλλά αντιθέτως μαζί με την κ. Ελένη Σουρανή, από εδώ και πέρα θα καθορίζουν τα επόμενα βήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την επαφή μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο κ. Ερντογάν στο ταξίδι της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Συναντηθήκαμε με τον Μητσοτάκη του είπα “όπως και σήμερα ας μη βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί. Η δική σου ειδική απεσταλμένη, με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο, ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Και να κάνουμε τα ανάλογα βήματα”. Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό. Αν θέλει o Θεός, με την Ελλάδα θα συνεννοούμαστε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου, Ιμπραχίμ Καλίν, και της ειδικής απεσταλμένης του κ. Ελένη (σ.σ. Σουρανή) και θα κάνουμε τα βήματά μας. Η συνάντησή μας με τον Μητσοτάκη, γι’ αυτούς ήταν ευχάριστο γεγονός. Είναι σημαντικό. Καλή ήταν. Ηταν καλή συνάντηση. Εύχομαι και από εδώ και πέρα να πάει καλά».

Εντύπωση προκάλεσε πως ο κ. Ερντογάν στις δηλώσεις του δεν έκανε καμία αναφορά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως και στον Νίκο Δένδια, αλλά ούτε και στους υπουργούς Αμυνας των δύο χωρών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ