Ολοταχώς για νέο σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται

Πολύ ύπουλος «εχθρός» αποδεικνύεται για ακόμα ο κορονοϊός, καθώς τη στιγμή που γίνονται ανοίγματα μερικών κλάδων της Οικονομίας, αλλά και των σχολείων η πανδημία δείχνει και πάλι τα δόντια της.

Μετά από δύο εβδομάδες σχετικής σταθεροποίησης των κρουσμάτων, τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης σήμαναν και πάλι συναγερμό στις Αρχές της χώρας, την ώρα μάλιστα που τα κρούσματα του μεταλλαγμένου και πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού ξεπερνούν τα 200 στη χώρα μας, σύμφωνα με το Open.

Οι ειδικοί μάλιστα της επιτροπής του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό μετά και τη νέα έξαρση των κρουσμάτων δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν νέα αυστηρά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (01/02) αναμένεται να ανοίξουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς έχουν πάρει το «πράσινο» φως, ωστόσο οι μεταλλάξεις, ο συνωστισμός που παρατηρείται στα καταστήματα αλλά και οι καθυστερήσεις με τα εμβόλια βάζουν εμπόδια στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κατάσταση, μάλιστα, για τις «κόκκινες» περιοχές εξετάστηκε σε σύσκεψη την Τρίτη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι προβληματίζει η αυξητική τάση στα κρούσματα και ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα σε «κόκκινες» περιοχές όπως η Αττική.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν μέτρα ακόμα και την Παρασκευή σε περιοχές που έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και όπου έχει καταγραφεί συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες.

Η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι τα μέτρα, δηλαδή, για τα καταστήματα να μην είναι οριζόντια αλλά να αφορούν περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα.

Δημόπουλος: Αν χρειαστεί, θα ληφθούν μέτρα νωρίτερα

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο Φεβρουάριος και ο μισός Μάρτιος είναι οι πιο επικίνδυνοι μήνες για τον ιό της γρίπης.

«Παραδοσιακά στην Ελλάδα έχουμε το κύμα της γρίπης που είναι πιο καθυστερημένο από ό,τι στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αττική σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στις χαμηλότερες θερμοκρασίες, οι οποίες συνεπάγονται μεγαλύτερο συγχρωτισμό. Παράλληλα, είχαμε και αύξηση της κινητικότητας λόγω της αγοράς και της οικονομίας. Αν η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί και δούμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, θα ληφθούν νέα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here