Κολομβία κορωνοϊός: Τριήμερο «εθνικό πένθος»για τα θύματα από την covid-19

Ο θάνατος της Trujillo προκάλεσε μηνύματα θλίψης και συμπάθειας από κοντά και μακριά, ακόμα και από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ο”Ε. Νοσηλεύτηκε στην Μπογκοτά στις 11 Ιανουαρίου και εισήχθη στην εντατική τέσσερις ημέρες μετά από “οξεία επιδείνωση της λειτουργίας των πνευμόνων”, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Η Κολομβία έχει αναφέρει πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, και σχεδόν 52.000 θανάτους. Το προεδρικό διάταγμα αναφέρεται ακόμη στα πάνω από 51.700 θύματα εξαιτίας της covid-19 στην Κολομβία. Κάνει λόγο για «γεγονός που θλίβει το έθνος», καλεί τους πολίτες να «στοχαστούν για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην κοινωνία μας» και να φροντίσουν να υπάρχουν «οι συνθήκες και οι συμπεριφορές» που απαιτούνται για «να περιοριστούν οι επιπτώσεις της». Εκφράζει τα συλλυπητήρια του αρχηγού του κράτους σε «όλες τις οικογένειες» που έχασαν μέλη εξαιτίας της πανδημίας.

Αρκετοί κορυφαίοι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο έχουν διασωθεί από τη μόλυνση από Covid- 19 συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, του Βραζιλιάνου Jair Bolsonaro, του Γάλλου Emmanuel Macron και του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson.  Το Δεκέμβρη, ο Πρωθυπουργός  Ambrose Dlamini από το Εσουατίνι-πρώην Σουαζιλάνδη- αποτέλεσε τον πρώτο αρχηγό που πεθαίνει. Μεταξύ των υπουργών του υπουργικού συμβουλίου, η επιδημία φέρεται να έχει αναφορές  4 στη Ζιμπάμπουε, 2 στο Μαλάουι και 1 στη Νότια Αφρική, το Εσουατίνι και το Μπαγκλαντές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here