Μετρό: Η νέα Γραμμή 4 που θα εξυπηρετεί 15 σταθμούς – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές


Πάνω από 300.000 άνθρωποι θα εξυπηρετούνται με την νέα  Γραμμή 4 του Μετρό, στην Αθήνα – Αναλυτικά όλες οι περιοχές που θα καλύπτει – Τι αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους επόμενους μήνες το βάρος θα πέσει στην ανάκαμψη της οικονομίας με βασικό μοχλό τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκη, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλάτσι για την υπογραφή της σύμβασης για τη Γραμμή 4 του Μετρό, στην Αθήνα.

Πρόκειται για την πρώτη φάση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας Βεΐκου- Γουδή, συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 1,510 δισ. ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφεται μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κοινοπραξίας Άβαξ, Ghella και Alstom Transport. Είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και αναμένεται να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το φθινόπωρο.

Η χάραξη της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εκτείνεται από την περιοχή του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι μέχρι του Γουδή και το Φρέαρ TBM Κατεχάκη και υπάγεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου.

Έχει μήκος περίπου 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει δεκαπέντε νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

Επίσης την Παρασκευή θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της Lamda Development και του Δημοσίου, για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας που κατέχει το ακίνητο στην πρώτη.

Μετά από 7 χρόνια, το εμβληματικό έργο μπαίνει στην τελική ευθεία της υλοποίησης, ενώ η Lamda θα καταβάλει στο Δημόσιο την πρώτη δόση του τιμήματος απόκτησης μετοχών, ύψους 300 εκατ. ευρώ, και την εγγυητική επιστολή ύψους 347 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ