Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετες ομόλογο

Στόχος είναι η άντληση 2,5 – 3 δισ. ευρώ με ένα επιτόκιο κοντά στο 0,80%

Άνοιξε λίγο πριν τις 11 το πρωί το βιβλίο προσφορών για το 10ετες ομόλογο.

Σύμφωνα με brokers της αγοράς ομολόγων η έκδοση συγκεντρώνει ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι ανάδοχοι Barclays, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura and Eurobank έχουν λάβει μηνύματα για υψηλή συμμετοχή μεγάλων θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Την Τρίτη η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,719%, με το ελληνικό χρεόγραφο να επιδεικνύει σταθερή συμπεριφορά, παρά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Το γεγονός αυτός ερμηνεύεται ως σημάδι αποσύνδεσης του ελληνικού χρέους από την διακύμανση των ιταλικών ομολόγων.

Η προβλέψιμη συμπεριφορά των ελληνικών ομολόγων και η θετική εικόνα της καμπύλης των ελληνικών επιτοκίων που ως προς την συμπεριφορά ομοιάζει πλέον με τις αντίστοιχες ισπανικές και πορτογαλικές καμπύλες, ενισχύουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση θέλει με το δεκαετές ομόλογο να καταδείξει αφενός πως διατηρεί μια σταθερή επαφή με τις αγορές, αφετέρου να διατηρήσει το ταμειακό μαξιλάρι ασφαλείας στα επίπεδα κοντά στα 31-32 δισ. ευρώ.

Και σε αυτή την έκδοση, βασική επιδίωξη του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είναι η προσέλκυση ποιοτικών επενδυτών και χαρτοφυλακίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here